Otvoreni dan za medije vranjskih socijalista

VRANJE

Na Otvorenom danu za medije Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije , koji je održan danas u Vranju,  predsednik odbora te stranke Zoran Antić je rekao da je bezbednosna situacija u opštinama Preševo i Bujanovac stabilna i da se život odvija normalno.

Odgovarajući na pitanje novinara koje se odnosi na sastanak koji su najavili prvaci albanskih partija na kome će se navodno tražiti da se sve ono što se u Briselu dogovori vezano za Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji primeni i na Albance na jugu, Antić je rekao da svako može da održava sastanke, ali da zaključci moraju biti u skladu sa važećim Ustavom.

„Zaključci, pisanija i deklaracije sa bilo kakvih sastanaka moraju biti u skladu sa aktuelnim, važećim Ustavom Srbije i ne smeju biti nikako protiv teritorijalnog integriteta države u kojoj ti koji održavaju sastanke žive. Kosovo i Metohija je sastavni deo Republike Srbije i njegov status je definisan Rezolucijom“, istakao je lider vranjskih socijalista.

Priče da se SPS polako utapa u SNS tokove nisu tačna istakao je Antić i zapitao se odakle ona potiču.

„Mi za nekoliko dana obeležavamo 28 godina postojanja i rada na nivou države, a u oktobru na nivou grada. Od toga 26 godina bili smo na vlasti, godinu i nešto dana u opoziciji, a sada opet u vlasti. Ako govorimo o identitetu ove organizacije, ona ima osam članova Glavnog odbora, člana Statutarne komisije, člana Nadzornog odbora i Predsedništva, članice u Republičkom savetu Forumu žena i članove u vrhu organizacije Mladih socijalista.

Od 15 odbornika sa naše liste u lokalnom parlamentu 11 su iz SPS. Imamo svoje potpredsednike i članove na najistaknutijim mestima i ne vidim na koji način, u kom segmentu gubimo identitet“, rekao je Antić, odgovarajući na pitanje novinara.

On je ujedno  najavio da će u subotu 14. jula biti održana svečana sednica stranke povodom 28 godina rada. Istu godišnjicu socijalisti  na nivou Vranja obeležiće u oktobru.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare