“Otvoreni Balkan” okupio ministre u Nišu, razgovaralo se o uklanjanju barijera

NIŠ

 Ministri i predstavnici vlada Srbije, Albanije i Severne Makedonije sastali su se u Nišu, u okviru inicijative “Otvoreni Balkan”. U okviru dvodnevnog sastanka razgovarali su o tome kako da se uklone barijere za biznis i građane sve tri zemlje.

Sastanak koji je održan u Nišu otvorio je ministar finansija Siniša Mali, koji je poručio da je cilj inicijative “Otvoreni Balkan” da sve tri zemlje rade kao jedna.

                       Poželeo je dobrodošlicu ministrima i predstavnicima vlada Albanije i Severne Makedonije koji će, kao je rekao, u naredna dva dana na sesiji u Nišu razgovarati kako da se realizuje inicijativa “Otvoreni Blakan“, odnosno kako da se uklone barijere za biznis i građane.

                        Istakao je da je cilj predstavnika tri vlade da u naredna dva dana razrade plan kako da se popravi protok robe, usluga i ljudi, kao i da se ukloni sve što tri ekonomije vide kao prepreke za razvoj i napredak u radu.

                      Mali je poručio da postoji politička volja da ove tri zemlje funkcionišu kao jedna, i da budu usklađenje fitosanitarne procedure, carinske procedure, da se olakša protok robe

                      “Mi to možemo zajedno i veoma sam srećan što ćemo raditi zajedno na istom cilju, a to je da nema granica i barijera, već da tri tržišta rade kao jedno“, poručio je Mali.

                          Sastanak predstavnika vlada Srbije, Albanije i Severne Makedonije otvoren je  ministarskim sastanakom, a predstavnici vlada i sektorskih grupa razgovarali su o radnim dozvolama i trgovinskim olakšicama koji će omogućiti slobodan protok robe, usluga i ljudi kroz ove tri zemlje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare