Otvorena treća kovid bolnica u Vranju

VRANJE

U Vranju je zbog povećanog broja zaraženih od kovid infekcije otvorena treća kovid bolnica koja se nalazi u zgradi Fizikalne medicine.

„Ova kovid bolnica opremljena je sa 35 kreveta i u njoj će sa pacijentima raditi pet medicinskih timova. U preostale dve kovid bolnice u Vranju trenutno je zbrinuto 110 pacijenata“, rekla je  direktorka Zdravstvenog centra u Vranju dr Ljiljana Antić.

Ona je istakla da se u kovid bolnicama u Vranju nalaze pacijenti sa lakšim i srednjim oblikom bronhopneumonije.

„Pacijente sa teškom kliničkom slikom šaljemo u Niš. U subotu je transportovano pet pacijenata prema kovid bolnici u Surdulici. Rad u kovid bolnicama je dobro organizovan i za sada uspevamo da sa našim zdravstvenim radnicima organizujemo rad u ove tri kovid bolnice. Svi ostali koji su sa asimptomatskim tegobama se nalaze kod svojih kuća u izolaciji koja traje 14 dana“, rekla je dr Antić.

Što se tiče medicinskog osoblja, 19 medicinskih sestara i nekoliko lekara je zaraženo kovidom. Više njih je u kućnoj izolaciji, a tri doktora se leče u kovid bolnici, naglašava Antić.

U kovid bolnici u zgradi ATD poslednjih sedam dana dnevno ima i preko 200 pacijenata.

„Povećavan je broj medicinskih ekipa. Tu se javljaju svi pacijenti sa respiratornim smetnjama i zbog toga je povećan broj pacijenata. Gužve se stvaraju zbog toga što pacijenti na jednom mestu dobijaju kompletan  pregled koji podrazumeva pregled lekara, laboratorijski i rengenski pregled, a potom i test na koronu ukoliko se proceni da treba da se radi“, rekla je dr Antić.

Ona je podsetila da je Ministarstvo zdravlja poslalo novi digitalni fiksni rendgen aparat, tako da sada funkcionišu oba i zbog toga su se gužve rasteretile.

Ima dovoljan broj pisiar kao i brzih testova, a lekar procenjuje koji testovi će se raditi.

Direktorka se zahvalila svim humanim ljudima koji su pokazali zajedništvo i veliku solidarnost prema  zdravstvenim radnicima koji četiri meseca rade neprekidno u kovid bolnicama.

„Svaka donacija je velika i hvala svim ljudima dobre volje. Od Ministarstva zdravlja imamo redovno snabdevanje zaštitnom opremom, medikamentima i svemu što je potrebno za normalan rad Zdravstvenog centra, istakla je direktorka Antić.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x