Otvorena izložba umetnice iz Leskovca koja je slikarstvo učila u Boliviji

LESKOVAC-NOVI SAD

Izložba “Probuđenje” umetnice iz Leskovca Aleksandre Ane Mikarić otvorena je u Kulturnom centru Novog Sada u ponedeljak 14.novembra koja će moći da se pogleda do 21.11.

Izložbu sa nazivom “Probuđenje” otvorio je kustos Kulturnog centra Novog Sada Damir Stanojević pročitavši komentar čuvenog vajara i pesnika Lasla Silađija čiji komentar beleži katalog sa ove izložbe.

Čuveni vajar čije skulpture krase više od 18 javnih prostora naše zemlje Laslo Silađi istakao je zadovoljstvo što u svom gradu predstavlja ovu umetnicu za koju veruje da svojim slikama dotiče praiskonski motiv koji je istinski pokretač svega. 

Umetnica iz Leskovca koja je slikarstvo učila u Boliviji a već dve godine živi i stvara u Puli, ističe da je ova izložba korak unapred u njenom opusu koji traje. Za veoma kratko vreme njene slike prepoznate su od strane stručne umetničke javnosti čemu svedoče komentari u njenom portofoliu naših značajnih imena kao što su Zdravko Vučinić, Dušan Đokić, Miodrag Elezović i mnogi drugi. 

Aleksandra se u svom obraćanju prisutnima osvrnula na svoj dosadašnji rad, i iako kaže da joj neki zameraju što “objašnjava” svoje slike ona kaže da veruje da je uvek važno pomenuti značaj naše energije i boje naše duše kojom kaže da bojimo ovaj svet. Ona ne želi da njena platna u oku posmatrača budu samo skriveni aktovi živih boja već ovozemaljska kuća koja isijava boju koja dolazi sa svitanjem.

Takođe, u svom obraćanju ona je istakla da ne želi da predstavljene slike na ovoj izložbi za posmatrača budu samo ljudske himere već trenutak spoznaje i preobražaja – “probuđenje”. 

Važno je pomenuti dosadašnje projekte na kojima je Aleksandra Ana Mikarić radila kao što je lansiranje umetničkih slika u svemir u bespilotnim letelicama iz Pule 2020.godine. i pretpostavku da nas očekuju mnoga iznenađenja u budućnosti.

Ona svojim dosadašnjim zalaganjem svakako svedoči da umetnost pripada svima i ne poznaje granice.

Takođe, umetnica je najavila svoju sledeću izložbu slika u Boliviji, u La Pazu, 17.januara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare