Otvorena izložba Slađane Nedeljković

VRANJE

„Širom otvorenog srca“, naziv je izložbe slikarke i pesnikinje Slađane Nedeljković koja je, u petak, otvorena u velikoj sali Galerije Narodnog muzeja u Vranju.

Ljubiteljima likovne umetnosti autorka je predstavila osamdesetak crteža, akvarela i ulja na platnu. Reč je o eksponatima koji su nastali, u poslednjih šest godina.

„Svaki umetnik želi da na što bolji način iznese svoje emocije, pokloni ih gledaocima, konzumentima njegovog stvaralaštva. I naravno uvek postoji motiv, volja, želja za stvaranjem i ostavljanjem dobrog traga“, rekla je autorka.

Na otvaranju izložbe govorio je i direktor Narodnog muzeja u Vranju Saša Stamenković.

„Ona je svestrana, ne bavi se samo slikarstvom već i književnim stvaralaštvom“, kazao je Stamenković.

On je podsetio da je Slađana poslednji put u ovom istom prostoru izlagala pre šest godina. Od tada pa do danas je naslikala veliki broj dela.

„Slađana predstavlja život, ljubav i radost nežnim i vedrim koloritom, jasnim formama pažljivo ublaženih okvira, u tehnici kombinovanja akrilnih i uljanih boja, uz povremeno izlaženje iz okvira i eksperimentisanja drugim materijalima zarad postizanja jedinstvenih struktura“, istakla je slikarka Jasmina Stojanović, master likovne umetnosti.

Umetnici iz Vranja ovo je  četvrta samostalna izložba. Do sada je svoj stvaralački opus predstavila i na 14 kolektivnih i humanitarnih izložbi.

Vranjanci će moći da je vide unarednih desetak dana.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare