Otvorena izložba “Pod šajkačom zgnezdilo se srce”

VLASOTINCE


Sa željom da povodom Božićnih praznika priredi program koji će privući pažnju poklonika slikarstva vredni i preduzimljivi direktor vlasotinačke biblioteke, Srba Takić odlučio je da organizuje izložbu slikara-naivca Zorana Anđelkovića, a kao datum njenog otvaranja bio je određen utorak, 11. januar.

Hladno zimsko veče nije omelo one koji su želeli da vide nove radove ovog umetnika, čija dela krase mnoge galerije i privatne kolekcije, u zemlji i inostranstvu.

  • Izložbu smo nazvali ‘Pod šajkačom zgnezdilo se srce’ jer je ona dominantan motiv na njegovim slikama. Šajkača kao simbol našeg roda, ali i simbol kuće, krova nad glavom, zaštite, trajanja, doma i porodice – kazao je na otvaranju Srba Takić, direktor biblioteke.
    Autor izložbe, Zoran Anđelković je izrazio zadovoljstvo što je opet u Vlasotincu, gde je izlagao i pre tri godine, a o svom radu je skromno poručio da će radije svakome ostaviti da proceni viđeno i da o tome donosi svoje sudove.
    Veče je nastavljeno u prijateljskoj, veseloj atmosferi, a izložba će biti u našoj biblioteci u narednih desetak dana, do Bogojavljenja.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare