Otvorena izložba „Pajaci“

VRANJE

 U Vranju je otvorena izložba pod nazivom „Pajaci“ autorke Tamare Žderić iz Beograda. Izložno je 20 umetničkih dela mlade umetnice koja ličnu percepciju sveta koji je okružuje izražava u crtežu. Različitim tehnikama, lazurom i šrafurom, olovkom i tušem akcenat daje malim stvarima, kao što su predmeti u domaćinstvu. I izložba „Pajaci“ je kolekcija crteža sa motivima autoportreta i portreta malih lutki pajaca.

„Slike koje trenutno radim bave se temom klovnova meni interesantne kao društvena pojava koju oblikujem onako kako mi u tom trenutku odgovara radeći ih u različitim bojama na različite načine. Tako pokušavam da ispitam stvarnost oko sebe i da je prenesem na platno“, kaže autorka.

Izložbu je  otvorila kustos Narodnog muzeja u Vranju Mirjana Jovanović, koja je rekla da je umetnica do sada priredila 30 samostalnih i više grupnih izložbi.

U Vranju će biti otvorena do 30. maja.

 Ovaj kulturni događaj organizovan je u okviru tradicionalne manifestacije „Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10“, koja od ove godine nosi naziv ,,Muzeji za 10“, sa temom ,,Hiper povezani muzeji“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare