Otvoren vrtić u OŠ „Nadežda Petrović“ u Sićevu

  NIŠ

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je sa direktorkom PU „Pčelica“ Svetlanom Mitić posle vrtića u školi „Njegoš“ obišla i novootvorene prostorije vrtića u OŠ „Nadežda Petrović“ u Sićevu kao i u Ostrovici.

„Na ovaj način  korsitimo kapacitete postojećih škola kako u gradu tako i u na seoskom području. Ovo je velika pomoć roditeljima  kojima smo omogućili da ovu uslugu imaju u svom mestu, a ne, kao do sada da mališane vode kilometrima do vrtića u gradu. Sada će im sve biti na dohvat ruke. Biće i više radnih mesta i za vaspitače i za servire i za čistače. Posebno se radujem zbog toga što za mlade ljude koji žive u ovim selima stvaramo povoljne uslove da i ostanu, da se zbog vrtića ili škola ne sele u grad i da obnavljaju ova sela“, istakla je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

                         Dodala je da je Ministarstvo vrlo brzo dalo zeleno svetlo za otvaranje ovih vrtića, a predsednik GO Niška Banja Dušan Živković je istako da je otvaranje vrtića u Sićevu i Proseku od velikog značaja za samu opštinu. Dodao je da za to veliku zahvalnost duguju gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski koja je ovom inicijativim pokazala na praktičan način kako zadržati mlade ljude na selu.

                         „Ovo je pravi primer kako obezbediti opstanak sela i zadržati mlade i decu na selu.Sva deca  koja budu ovde pohađala vrtić postaće i đaci ove škole i ona će biti ponovo puna“, kazao je Dušan Živković, predsenik Gradske opštine Niška Banja koji je zajedno sa gradonačelniciom Niša obišao vrtić  u OŠ „Nadežda Petrović“.

                         Direktorka škole u Sićevu  Lidija Ćirić kaže da je u vrtiću trenutno desetoro dece, a već  oktobra će ih biti 13.

                          „U vrtiću u Ostrovici  imamo takože deset mališana  a do septembra će ih biti 11. Dugo smo čekali na otvaranje ovih vrtića ali je gradonačelnica Niša prepoznala naš problem i evo ideja je sada realizovana. Do sada su  roditelji morali decu da upisuju u grdske vrttiće, gde su mogli i gde je bilo mesta. Prelatili su svakog dana kilometre i kilometre sa njima. Sada je taj problem rešen. Često smo gledali kako majke pokušavaju da ostave budnom decu u autobusu do Niša vodeći ih neki vrtić, a to su mala deca od tri do pet godina. Toga više neće biti“, kazala je Lidija Ćirić.

                          I u vrtiću u Sićevu sa mališanima rade vaspitačice PU „Pčelica“. Tu je i servirka i spremačica. Sve je isto kao u gradu. Radna soba je prepuna igračaka i didaktičkog meterijala. Mališani imaju svoje uniforme koje su dibili od „Pčelice“ i u kojima su svi isti. Prvi zadatak je bio da naslikaju drvo, a goste su primili pomalo stidljivo, u prvom trenutku.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare