Otvoren uredjeni park

BUJANOVAC

U organizaciji  nevladine organizacije “Za našu decu Qarg” , danas je , u prisustvu predsednika opštine Bujanovac Šaipa Kamberija I predstavnika JP “Komunalca”,  zvanično otvoren gradski park.

Ova nevladina organizacija je proteklih meseci organizovala sredjivanje ovog prostora koji mnogo znači najmlađima zbog manjka prostora u gradu za njih .

Nermine Aliji Ademi, izvršna direktorka organizacije Centar za unapređivanje omladine I žena kaže za JUGpress, da je renoviranje parka deo projekta “Za našu decu” koji finansira Trag fondacija iz Beograda , a podršku su pružili opština Bujanovac I JP” Komunalac”.

Projekat obuhvata postavljanje decjih rekvizita od klackalica, kućica, tobogana itd. do kanti za otpatke. Takođe uređeno je zelenilo I zasađeno sveće.”

Tokom ove ceremonije,  mlada umetnica Leonete Abdulu, koja inače drži kurs slikarstva,  mališanima koji su se našli u parku I deci iz vrtića “Naša radost” dala je svoje boje I četkice I organizaovala malu slikarsku radionicu.

Leoneta Abdylu, crtala je  zajedno sa decom, a na kraju su  napravili izložbu sa dečijim radovima.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi je izrazio zadovoljstvo uređenjem parka.

”Ovo je jedna od retkin nevladinih organizacija koja investira u opštinu Bujanovac, Mi smo samo rešili rasvetu u gradskom parku. Inače, planiramo da sredimo I staro rastinje u parku koje bi moglo da ugrozi mališane”, kazao je Kamberi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare