OTVOREN SPORTSKI TEREN U DRAŠKOVCU

LESKOVAC

 

Novi sportski teren u Draškovcu, u čiju je izgradnju grad Leskovac uložio 3,4 mliona dinara, otvorio je danas  gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. Draškovac je selo sa blizu 1.000 stanovnika i oko 200 dece.

„Za meštane ovog sela najvažnija je putna infrastruktura, zdrava voda za piće, kvalitetna i dostupna zdravstvena zaštita. Početokom juna ove godine završili smo radove na putnom pravcu Kutleš – Draškovac, u šta je uloženo 5,5 miliona dinara“, rekao je Cvetanović.

On je dodao da je adaptirana i ambulanta Doma zdravlja, koja je odlukom sanitrane inspekcije bila u 2013. godini zatvorena desetak dana zbog neuslovnosti.

 

Leskovac Draskovac 1

Meštani ovog sela imaju uličnu rasvetu, a pre mesec dana završeno je i sređivanje atarskih puteva na ovom području, rekao je Cvetanović.

„ Nerešen problem ostao je zdrava voda za piće. Pre desetak dana započeta je izgradnja 2,2 kilometra vodovodne mreže od Živkova do Pečenjevca u vrednosti od 16 miliona dinara. Uskoro će početi radovi na izgradnji vodovodne mreže  u severnom delu grada od Poljoprivredne škole do Živkova, za šta šta su sredstva obezbeđena preko KFW banke“, dodao je Cvetanović.

On je rekao i da je prošle godine lokalna vlast izdvojila 9,5 miliona dinara za sportske terene u Brestovcu, Svircu, Rudaru, kao i u osnovnim školama „Vasa Pelagić“ i „Trajko Stamenković“ a da je do kraja ove godine planirana izgradnja još pet sportskih terena i Skeit park.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare