GRAD PODSTIČE POLJOPRIVREDNIKE SA PREKO 30 MILIONA

LESKOVAC

 

Fond za razvoj poljoprivrede grada Leskovca raspisao je danas konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za više  mera: kreditna podrška, odnosno sufinansiranje kamate za poljoprivredne kredite, i investicije u sredstva poljoprivrednih gazdinastava.

 

Rok za podnošenje zahteva je do utroška opredeljenih sredstava, po redosledu podnošenja komletnih zahteva, a najkasnije do 24. septembra, rekla je predsednica Fonda za razvoj poljoprivrede Vesna Nikolić na konferenciji za novinare.

U okviru ove druge mere poljoprivredni proizvođači mogu da ostvare finansijske podsticaje ako su uložili u kupovinu kvalitetnih priplodnih junica mlečnih rasa i simentalskog govečeta, kvalitetnih ovaca, koza i svinja tovnih rasa, u podizanje novih rasa u vođarstvu i vinogradarstvu, bušenje bunara, nabavku polietilenskih folija za pokrivanje plastenika, opremu i mehanizaciju vezanu za stočarstvo, voćarstvo, priključne mašine za obradu zemljišta, sisteme za navodnjavanje, sejalice, pskralice, opremu za pčelarsto.

Raspisan je i konkurs za standardizaciju kvaliteta poljoprivrednih proizvoda, kao i za infrormativne aktivnosti, odnosno organizovanje sajmova, izložbi i manifestacija koje su vezane za razvoj poljoprivredne proizvodnje. Rok za podnošenje zahteva za ovaj konkurs je najkasnije do 7. septembra.

 

ALER Vesna nIkolic

Minimalni zbirni iznos računa sa kojim će moći da se konkuriše za jednu investiciju je 10.000 dinara. Ukupna iznos redstava koji će se realizovati iz budžeta grada za navedene mere je 30 miliona 247 hiljada 402 dinara.

Stučne, adminsitrativne i tehničke polsove u ime Fonda za razvoj poljiprivrede obavlja Sektor za poljoprivredu u okviru Agencije za lokalni ekonomski razvoj.

 

Verica Micic

U cilju što efikasnije obrade konkursne dokumentacije, Agencija je formirala komisiju, čiji je zadatak da izvrši prijem zahteva, da ih obradi, izađe na teren i izvrši uvid u činjenično stanje i preda izveštaj upravnom odboru Fonda, rekla je program menadžer u Agenciji Verica Mičić.

Kokurs za dodelu podsticajnih sredstava će biti objavljen na sajtu Agencije za lokalni ekonomski razvoj, kao i na oglasnoj tabli.

Na konkurs se mogu javiti samo registrovana poljoprivredna gazdinstva (kojih je preko 11.000) koja imaju aktivan status, a njih je oko 8.500.

Ona mogu da konkurišu za više mera, ali ne mogu da konkurišu i ona gazdinstva koja već koriste republička podsticajna sredstva za iste mere.

(kompletan tekst u leskovačkom nedeljniku Nova Naša reč.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare