Otvoren peti sajam penzionera u Nišu

NIŠ

U niškom Oficirskom domu danas je otvoren  peti po redu Sajam penzionera . Otvaranju Sajma za penzionere prisustvovali su ministar bez portfelja Milan Krkobabić, član Izvršnog odbora Poštanske štedionice Aleksandar Čortan, član Gradskog veća Niša Mirko Zečević i član Udruženja penzionera Niša Hadži Milorad Stošić.

Sajam je otvorio ministar zadužen u Vladi Srbije za regionalni razvoj Milan Krkobabić. On je podsetio da u Nišu ima  60.000  a 1 700 000 u Srbiji  i da penzioneri očekuju ovakve manifestacije.

“Hoćemo sajmove za penzionere, izlagače, korporacije, trgovinske lance. Penzioneri Srbije potroše godišnje blizu pet milijardi evra. Sve to ode za račune, da se izmire obaveze, najveći deo ode u potrošnju.” Rekao je ministar Krkobabić koji je pozvao sve izlagače, za koje je rekao da imaju tu obavezu, da u dane održavanja sajma, praznika i slava, za svoje usluge i robu penzionerima omoguće popust i vaučere.  Ti popusti ne treba da budu simbolićni već znatni jer je to dužnost društveno odgovornih firmi. I zato što su pezioneri  najrevnosniji i najsigurniji korisnici usluga korporacija,bankarskog i osiguravajućeg sektora,” rekao je Krkobabić.

Krkobabić je kazao da ga raduje što na sajmu izlažu i zadruge.

“ Prvi put na jednom sajmu, Sajmu za penzionere pojavljuju se zemljoradničke zadruge. One se u srbiji bude. Dobro je da se u svakom gradu pojave zadruge sa svojim proizvodima i ponudama”, dodao je ministar Krkobabić.

On je svim penzionerima poželeo pred Novu godinu da “ penzije budu redovne i sigurne, i da rastu. Da bi rasle svi moramo da budem odgovorniji , da više radimo. Želimo da sačuvamo i unapredimo državu Srbiju jer sem nje, mi drugu nemamo. Ućinimo sve da nam država bude bolja, lepša, jača i sigurnija. “ poručio je ministar Krkobabić.

U  Nišu ima  60.000  a u Srbiji  1 700 000 u Srbiji  penzionera.

Veliki broj izlagača predstavili su  različite medicinske, farmakološke, prehrambene i druge proizvode namenjene starijim licima. Organizovane su brojne kreativne radionice u kojima penzioneri  mogu učestvovati. Posetioci će u dva dana sajma imati priliku da uživaju u programu koji su za njih pripremili članovi Udruženja penzionera iz Niša i iz drugih gradova.

Najstariji sugrađani na Sajmu mogu besplatno da provere svoj vid i konsultuju se sa oftalmologom, da izmere krvni pritisak i šećer u krvi, a dobiće i brojne vaučere sa popustom na usluge, pomagala i putovanja.

Dom zdravlja Niš  aktivno učestvuje na Sajmu za penzionere u posebno organizovanom prostoru koji nosi naziv „Zdravstvena zona“.

U okviru sajamske postavke, posetioci mogu , kako je danas rekao zamenik dirktora Doma zdravlja da se posavetuju sa stručnjacima i da izvrše proveru zdravstvenog stanja. “Ovom prilikom medicinske ekipe Doma zdravlja iz Centra za preventivne zdravstvene usluge, Službe za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje i Službe polivalentne patronaže, u službi su naših najstarijih sugrađana rekao je pomoćnik direktora Doma zdravlja dr Radovan Mihajlović.

Generalni sponzor Sajma za penzionere je Banka Poštanska štedionicaa  partner Sajma je Pošta Srbije. Ova banka je  danas na Sajmu za penzionere u Nišu predstavila uslugu “penzija unapred” koja omogućava klijentu da sedam dana pre penzije podigne iznos sredstava na bilo kom šalteru Poštanske štedionice.

“Trenutno u Srbiji raspolažemo sa više od 170 ekspozitura i prisutni smo gotovo u svakom mestu”, rekao je  je  član Izvršnog odbora Poštanske štedionice Aleksandar Čortan.

Manifestacija se organizuje pod sloganom „Za bezbrižnu starost“ i u potpunosti biće posvećena najstarijim sugrađanima.

Ulaz na Sajam će biti besplatan za sve posetioce, i to od 10 do 18h.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare