Otvoren novi Regionalni centar za vanredne situacije u Vranju

VRANJE

Srbija je danas u prilici da pomogne sebi i svojim građanima, ali i svima onima koji pomoć od Srbije zatraže, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin otvarajući danas novi Regionalni centar za vanredne situacije u Vranju.

Srbija je sposobna da u času nevolje pomogne i svojoj Republici Srpskoj, ali i Severnoj Makedoniji, Grčkoj, što smo i učinili prošlog leta usled nezapamćenih požara, rekao je Vulin.

On je naglasio da je Srbija spremna i opremljena da pomogne svima kojima pomoć u borbi sa prirodnim nepogodama bude potrebna.

Vatrogasci-spasioci, kako je ministar policije rekao, od početka godine intervenisali su 6.029 puta, od toga oko 5.000 intervencija bilo je na požarima, a njihovim zalaganjem i trudom spaseno je 246 osoba.

Precizirao je da je Vatrogasno- spasilački bataljon u Vranju tokom prošle godine imao 1.207 intervencija i spasao 136 ljudi.

Regionalni centar u Vranju je jedan od kapitalnih projekata Ministarstva unutrašnjih poslova i u njemu će biti smešteni pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u tom gradu i Vatrogasno-spasilački bataljon u Vranju.

U sklopu ovog objekta biće i Nacionalni centar za obaveštavanje za južni i istočni deo Srbije, navodi se u saopštenju MUP Srbija. 

Objekat je opremljen najsavremenijom opremom i trenažnim  centrima i u njemu će se obavljati osnovna i specijalistička obuka novih pripadnika vatrogasno- spasilačkih jedinica i druge obuke pripadnika Sektora za vanredne situacije.

Vulin je i ovu priliku iskoristio da radi predizbornu kampanju za Aleksandra Vučića, što se vidi i iz saopštenja poslatog iz Biroa MUP-a Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Miki
Miki
2 godine pre

A heliodrom?