Otvoren novi pogon kompanije”Mladost”

LESKOVAC

Kompanija „Mladost“ ove godine obeležava 110 godina postojanja, a sa radom je počeo novi pogon sa automatizovanom proizvodnjom crepova. U njega je uloženo 30 miliona evra i upošlljavaće 50 radnika, tako da firma „Mladost“ sada broji oko 250 zaposlenih. Oni na godišnjem nivou proizvedu 55 miliona komada crepova. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima obišao je novi proizvodni pogon, pobliže se upoznao sa načinom rada i proizvodnje, te rekao da se ovaj pogon odlikuje najnovijom tehnologijom proizvodnje koja u poslednjih 12 godina nije primenjena nigde u Evropi.

„Urednost i čistoća pogona se može meriti sa apotekom i roboti se nalaze na svakom segmentu proizvodnje. Proizvodi sa oznakom Made in Serbia se izvoze u Veliku Britaniju, Južnu Koreju, Tursku, Albaniju i sve zemlje bivše Jugoslavije.”

Miloš Terzić, generalni direktora kompanije „Mladost“ za kvalitet crepova je bitna primarna prerada.

„Sve počinje u mlinu zapremine 90 tona i prolazi kroz dugi proces gde se dobija glina samlevena na 0,6 mm. Ugrađen je i sistem za otprašivanje vredan 200.000 evra. Zato nema prašine, jer ona završi u filterima i ponovo se vraća u proces. U planu nam je izgradnja solarne elektrane, s obzirom da smo veliki potrošači struje. Mi već koristimo gas i što se tiče zagađenja to je najbolje rešenje. Saradnja sa lokalnom samoupravom je na visokom nivou, mi često iznosimo brojne zahteve i do sada smo uspeli da rešimo sve izazove.”

Terzić je najavio i da će do kraja meseca otpočeti sa uređenjem okolnih ulica, s obzirom na pritužbe komšija da njihovi kamioni uništavaju te ulice.

„Ovde je nekada bila periferija grada, svesni su da postoje problemi. Kompanija će asfaltirati sve oko pogona, a biće napravljene u pešačke i biciklističke staze. Trudimo se i da naši zaposleni budu zadovoljni. Najniža plata je ona koju ima radnik na traci i iznosi 45.000 hiljada dinara. Postoje stimulacije oko praznika, svaki prekovremeni rad se uredno plaća.“

Jedan od zaposlenih je i Marko Micanović. On radi već 21 godinu i tu je bio i kada je firma privatizovana.

„Nisam tada planirao da napustim i nisam se pokajao. Zadovoljan sam uslovima rada, sada je mnogo bolje i savremenije nego nekad. Posao mi nije naporan, radi se četvrosmenski, a svuda postoje bezbedonosni sistemi koji sprečavaju da se neko povredi.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare