OTVOREN NADOGRADJENI DEO DOMA UČENIKA

LESKOVAC
Nakon dve godine od kada su počeli radovi na dogradnji, Dom učenika i studenata u Leskovcu primio je uoči Svetog Save svoje prve stanare, 21 studenta koji su bili na listi čekanja. Presecanjem vrpce novosagrađeni deo je zvanično otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Adaptacija ove ustanove od izuzetnog je značaja za školstvo i nadam se da će sada, kada su radovi završeni, to biti jedan od razloga zbog koga će naši mladi ljudi boraviti u Domu i dolaziti u naš grad. Ova insitucija zadovoljava sve standarde EU, rekao je Cvetanović.

Vrednost radova na adaptaciji Doma je oko 54 miliona dinara, 50 miliona je uložilo Ministarstvo prosvete, a Dom 4 miliona dinara.

„Ulaganje u obrazovanje jedan je od važnih segmenata funkcionisanja lokalne samouorave. Budžetom za 2016. godinu za osnovo obrazovanje predviđeno je izdvajanje od 148 miliona dinara, a za srednje obrazovanje 83 miliona dinara. Radićemo i na obezbeđivanju boljih uslova za boravak naših učenika. To je ne samo naš zadatak, već i prioritet. Radićemo na tome da našoj deci bude što bolje i prijatnije u našim školama, da imaju najbolje uslove i da sve svoje vreme i energiju ulažu u sticanje znanja“, dodao je on.

„Dom učenika pruža smeštaj učenicima, ali i studentima. Izgradnjom ovog savremenog prostora povećan je kvalitet njihovog boravka u Domu, njihovog učenja i života. Dobili smo savremeno opremljene spavaone, čitaone, prostor koji im omogućava da daju maksimalne rezultate, rekao je direktor Doma učenika i studenata Ivan Ilić.

Izgrađeno je 677 kvadrata korisnog prosora, 20 novih spavaona od čega su četiri dvokrevetne, 15 trokrevetnih, jedna petokrevetna i dve čitaone sa po 12 mesta. Svaka spavaona ima svoj mokri čvor i toalet sa toplom vodom. Dom je svojim sredstvima od oko 4 miliona dinara omogućio povećanje energetske efikasnosti ustanove, postavljanjem solarnih panela. Ovim je ostvarena ušteda energije, kao i to da svaka soba raspolaže toplom vodom. Inače, uveden je i optički kabal, čime su povećani brzina i kvalitet interneta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare