Otvoren Međunarodni festival pantomime „P(h)antom fest“

VRANJE

Presecanjem zamišljene vrpce u Vranju je počeo jubilarni deseti po redu Festival pantomime „P(h)antom fest“.

Direktor festivala Nebojša Novković je rekao da je „sa ovakvom koncepcijom festival jedinstven u svetu i zbog toga ćemo nastojati da bude sve bolji“.

On je dodao da će od ove godine, a povodom značajnog jubileja, biti  uvedena nagrada, zapravo plaketa „Zlatni Fantom“.

„Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih ima apsolutnu podršku grada, ne samo kroz sufinansiranje projekata već u svakom smislu. Deset godina je rada i postojanja ovog festivala na naše veliko zadovoljstvo i ovo je zaista značajan jubilej. Predstave koje su nastale u produkciji „Fantomfesta“ ostvarile su značajne uspehe, ne samo u Srbiji, već i na svetskim festivalima“, istakla je na otvaranju zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Ona se zahvalila profesionalnom pantomimičaru i glumcu iz Skoplja, Trajčetu Gjorgijevu koji je sve ovo vreme pružao maksimalnu podršku članovima Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih u Vranju.

„Na taj način stvoreni su temelji i pokazano je da neverbalna komunikacija može članovima ove organizacije pomoći da čujućim ljudima stave do znanja koje su njihove potrebe, želje, osećanja. Gradsko rukovodstvo će i u narednom periodu pružati potpunu podršku Međuopštinskoj organizaciji gluvih i nagluvih i pomoći u ostvarivanju svih potreba njenih članova“, kazala je Jović.

Prve večeri predstavili su se članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih iz Vranja. Izveli su predstavu „Tihi gambit“ u režiji Trajčeta Gjorgijeva, kome je dodeljena novoustanovljena nagrada „Zlatni Fantom“.

Večeras je na programu predstava „Homo Americanus“ koju će izvesti rumunski umetnik Paul Čimpojeru.

Festival se sutra zatvara. Predviđen je nastup umetnika iz Švajcarske Damira Dantesa koji u Vranje dolazi predstavom „Muškarci su drugačiji, žene još više“.

Ovaj događaj podržali su Ministarstvo kulture Republike Srbije i Grad Vranje. Oranizator je Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare