Otvoren Letnji salon knjiga

VRANJE

Na šetalištu u centru Vranja otvoren je tradicionalan Salon knjiga. Zbog trenutne epidemiološke situacije, postavljena su samo dva štanda, na kojima su izložena najnovija dela za sve uzraste vodećih izdavača u našoj zemlji.

Posebno su zastupljeni lektira i najnoviji naslovi iz dve najveće izdavačke kuće, „Vulkan“ i „Laguna“, kaže Gordana Dimitrijević, direktorka Narodnog univerziteta koji je organizator ovog događaja.

„Letnji salon knjiga već godinama je bio deo gradske manifestacije „Dani Vranja“, ali zbog aktuelne epidemiološke situacije svi kulturni događaji su svedeni na minimum. Nadam se da ima dovoljno interesantnih naslova za sve ljubitelje lepe pisane reči i očekujem da će biti posećen onoliko koliko je bio i na proleće“, ističe Dimitrijević.

U sklopu salona postavljen je humanitarni štand Udruženja „Roditeljstvo plus“ za prikupljanje pomoći za trogodišnju devojčicu Hanu Gligorov koja boluje od maligniteta.

Deo udžbenika putem čije će se prodaje po simboličnoj ceni prikupljati pomoć za Hanu koja često mora u Švajcarsku na skupe tretmane, donirao je akviziter Peco Risteski.

Hanini roditelji ne rade i svaka pomoć je dobrodošla. Oni koji to žele mogu pomoći i novčano.

Salon, koji je ovog leta ne samo prodajni već i humanitarni, biće otvoren do 10. septembra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare