Otvoren Info centar Turističke organizacije

VRANJE

(11.9.2017)
U prostorijama nekadašnje gradske apoteke čiji je vlasnik grad Vranje, otvoren je Info centar Turističke organizacije.
Zvaničan početak označio je gradonačelnik Slobodan Milenković simboličnim presecanjem vrpce, koji je rekao da Vranje ovakav objekat odavno zaslužuje.
,,Turisti koji dođu u Vranje moći će na jednom mestu da dobiju sve potrebne informacije, da se bolje upoznaju sa kulturno-istorijskim znamenitostima, da kupe suvenir i ponesu lepe uspomene iz našeg grada. Raduje me činjenica, što je za osam meseci broj noćenja veći za 3.000, u odnosu na isti period prošle godine. Beležimo i povećanje prihoda od prodaje suvenira, koji iznosi milion dinara, dok je u 2016. godini bio tri puta manji“, rekao je gradonačelnik.


On je dodao da očekuje da otvaranjem Info centra promet bude znatno veći jer se svaki uložen dinar u turizam višestruko vraća.

„Mi moramo da iskoristimo povoljnost blizine Koridora 10 i učinimo sve da nam se turisti koji prolaze kroz grad, vrate i sledeće godine“, kazao je dr Milenković.

Ujedno je obavestio novinare da je uknjižen Planinarski dom na Besnoj Kobili i da će uskoro biti rešen status Hotela ,,Vranje“, a samim tim i radnika.

Na svečanosti povodom otvaranja objekta, koji je prenet u vlasništvo Turističke organizacije, govorio je i direktor Saša Ivanov, koji je istakao da je otvaranje novog Info centra deo strateških ciljeva, što donosi pomak u razvoju turizma u gradu.
,,Nastojimo da realizujemo strateške ciljeve u oblasti turizma i da ostvarimo profit, koji će se vraćati gradu, a Turistička organizacija postati samofinansirajuća. Idemo ka tome jer je samo u avgustu na Besnoj Kobili noćilo 500 turista. Planiramo da proširimo usluge u Info centru, kao što su prodaja autobuskih i avionskih karata“, rekao je Ivanov.


U adaptaciju prostora i tehnike za rad za potrebe Turističke organizacije uložena su minimalna sredstva. Svega stotinak hiljada dinara.
Objekat se nalazi u pešačkoj zoni.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare