Otvoren 26. Salon urbanizma

NIŠ

U Oficirskom domu u Nišu otvoren  je  26. Salon  urbanizma .

Salon urbanizma je tradicionalna godišnja manifestacija Udruženja urbanista Srbije koja predstavlja smotru najznačajnijih, aktuelnih ostvarenja u oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, urbanističkog projektovanja i realizacija.

Celokupna ili delimična postavka Salona prezentuje se u gradovima pokroviteljima i drugim gradovima u zemlji i inostranstvu.

Ukupan broj izloženih radova u svim prethodnim godinama iznosio je nekoliko hiljada ,pa je ovaj  visoki renome dodatna obaveza da se iz godine u godinu unapredi celokupna organizacija salona, koja ima međunarodni karakter i masovnost radova i učesnika.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović pozdravio je prisutne I otvorio ovaj skup.

“Iskreno verujem da ćete I ubuduće kao dobro organizovana grupa naučnih radnika I saradnika ,spremna i sposobna, s najboljim stručnjacima i uz punu informatičku podršku, obaviti sve poslove iz domena  prostornog planiranja, urbanizma projektovanja ,ali I  zaštite životne sredine kao  neodvojivog dela moderne urbanističke delatnosti i na taj način nastaviti tradiciju svojih prethodnika koji su svojim radom pokazali da Grad Niš ima izuzetno kvalitetne ljude u ovoj oblasti,” rekao je gradonačelnik na svečanosti otvaranja.

Međunarodni  Salon urbanizma trajaće do 15. novembra. .

Organizator 26. Međunarodnog Salona urbanizma je Udruženje urbanista Srbije. Realizator Salona je Udruženje urbanista Srbije u saradnji sa JP Zavod za urbanizam Niš, Društvom urbanista Niša i gradom Nišom. Glavni pokrovitelji 26. Međunarodnog Salona urbanizma su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i grad Niš. Podršku realizaciji 26. Međunarodnog Salona urbanizma dala je Inženjerska komora Srbije.

Međunarodni Salon će prikazati radove iz redovne produkcije u sledećim kategorijama:

Regionalni prostorni planovi i prostorni planovi područja posebne namene

Prostorni planovi gradova i opština

Generalni urbanistički planovi

Planovi generalne regulacije

Planovi detaljne regulacije

Urbanistički projekti i realizacije

Konkursi

Istraživanja i studije iz oblasti prostornog i urbanističkog planiranja

Zaštita ambijentalnog i graditeljskog nasleđa kroz studije, istraživanja i projekte

Zaštita prirode i životne sredine kroz studije, istraživanja i projekte

Pejzažna arhitektura kroz studije, istraživanja i projekte

Digitalne  tehnike,  dizajn  i   produkcija  u   arhitekturi  i   urbanizmu;   medijska prezentacija urbanizma i arhitekture

Publikacije

Studentski radovi

Za  Salon  su  prijavljeni  radovi  koji  po   formi  i   sadržaju  nisu  izlagani  na prethodnim salonima urbanizma.

Žiriranje radova i dodelu nagrada 26. Međunarodnog Salona urbanizma obaviće Žiri u sastavu: dr Saša Milijić, Beograd, predsednik, Jasna Lovrić, UUS, zamenik predsednika , Lidija Stefanović Nikolić, Niš, član prof. dr Bojan Tepavčević, Novi Sad, član I dr Sonja Radović Jelovac, Podgorica, član

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare