Koncert od Balkana do Iberija

NIŠ

Koncert pod nazivom “Od Balkana do Iberije” na kome će nastupiti svetki virtuoz na flauti Claudi Arimany iz Španije zajedno sa eminentnom flautiskinjom Anđelom Bratić uz klavirsku saradnju Stevana Spalevića održaće se u sredu 08. novembra 2017. godine sa početkom u 20 časova. Koncert okviru Konkursa za koncertne nastupe u 2017. godini koji je raspisao Fakultet umetnosti u Nišu a čiju je realizaciju podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije biće održan u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti a ulaz na koncert je besplatan.

Publika će kroz muziku dve zemlje proputovati od Balkana do Iberije i čuti kompozicije najznačajnijih autora Španije i Srbije, koji su svojim stvaralaštvom obeležili savremenu umetničku muziku.

Program koncerata i predavanja sačinjeni su od kompozicija najznačajnijih autora ove dve zemlјe, koji su svojim stvaralaštvom obeležili savremenu umetničku muziku Španije i Srbije. Izabrane kompozicije poseduju posebnu draž zbog svog autentično umetnički oblikovanog sadržaja, specifičnog harmonskog jezika i karakterističnih ritmova španskog podneblјa, a neke od kompozicija zasnovane su i na motivima iz tradicionalnih pesama i igara Španije, što je odlika i pojedinih kompozicija srpskih kompozitora, te će se u direktnoj meri uporediti uticaj sredine u savremenom stvaralaštvu umetničke muzike dve zem

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare