Otvaranje granica između Srbije i Makedonije do kraja juna

NIŠ

Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Nikola Dimitrov rekao je danas u Nišu da će narednih dana u toj zemlji biti razmatrana odluka o otvaranju granice sa Srbijom i dodao da smatra da će granica biti otvorena do kraja meseca.

Dimitrov je, nakon sastanka sa srpskim ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, rekao da je plan bio da se granica sa Srbijom otvori sredinom meseca, ali da će konačna odluka zavisiti od epidemiloške sitaucije kako u Severnoj Makedoniji, tako i u čitavom regionu.

                             On je istakao da su Srbija i Severna Makedonija imale odličnu saradnju tokom epidemije korona virusa kada je u pitanju humanitarna pomoć i izrazio nadu da će ta saradnja biti nastavljena i kada ne bude bilo “ove užasne krize”.

                            Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić takođe je izrazio nadu da će granica između Severne Makedonije i Srbije biti otvorena do kraja meseca.

                             Dačić je podsetio da je naša zemlja do sada postigla dogovore o slobodnom prelasku granica sa Bosnom i Hercegovinom, Mađarskom i Bugarskom, dok je Grčka najavila da će granice otvoriti 15. juna.

                            Želimo da jačamo, istakao je Dačić, naše odnose sa Severnom Makedonijom i pozdravljamo odluku Evropske unije da otvori pregovore o članstvu Severne Makedonije u Evropskoj uniji.

                           “Mi generalno mislimo da ceo taj proces pridruživanja treba da ide brže i da Evropska unija treba da nam da neke perspektive o kom vremenu mi možemo da razmišljamo o učlanjenju u EU, ali to je trenutno veoma teško”, izjavio je Dačić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare