Otpravnica poslova ambasade Republike Severne Makedonije boravila u Vranju 

VRANJE

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, sa saradnicama priredio prijem za otpravnicu poslova ambasade Republike Severne Makedonije, Mihaelu Veselinov. 

Milenković je istakao značaj negovanja i unapređenja međusobnih odnosa Srbije i Republike Severne Makedonije i podsetio da Vranje ima odličnu saradnju sa mnogim makedonskim gradovima, poput Kumanova sa kojim je grad pobratim.  

„Naša težnja je da se odnosi makedonskog i srpskog naroda produbljuju i šire i da se saradnja razvija u različitim oblastima. Veoma je važna međusobna razmena iskustava i informacija, a sve u cilju paralelnog razvoja srpskih i makedonskih lokalnih zajednica. Zainteresovani smo za realizaciju projekata prekogranične saradnje, koji bi doprineli ostvarivanju benefita za obe strane i u tom smislu već su pokrenute inicijative. U narednom periodu nastavićemo sa aktivnostima i projektima u cilju ostavarivanja još veće međusobne povezanosti sa Republikom Severnom Makedonijom“, rekao je gradonačelnik. 

Otpravnica poslova ambasade Severne Makedonije Mihaela Veselinov je rekla da su bilateralni odnosi Republike Severne Makedonije i Srbije odlični i da se to sa centralnog prenosi na lokalni nivo.  

„Više mogućnosti nam daje inicijativa Otvoreni Balkan u smislu ostvarivanja veće dobrobiti za naše građane i proširenje saradnje u različitim oblastima, poput turizma, kulture, sporta, gastronomije. Ambasada će uvek pružiti punu podršku za realizaciju zajedničkih projekata, a sve u cilju jačanja i širenja saradnje između naših naroda“, rekla je Veselinov. 

Prijemu su prisustvovali i Borče Veličkovski, predsednik Nacionalnog saveta makedonske nacionalne manjine, Nikola Kiprovski predsednik Izvršnog odbora makedonske nacionalne manjine i Peco Risteski, predsednik udruženja građana makedonske nacionalne zajednice Pčinjskog okruga „Goce Delčev“. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare