OTPOČELA IZGRADNJA LOKALA NA ZELENOJ PIJACI

LESKOVAC

 

Na prostoru nekadašnje robne pijace, gde je u toku izgradnja savremene kombinovane zeleno-robne pijace, otpočeli su radovi na izgradnji lokala komercijalne namene.

Vrednost izgradnje 15 objekata  u Mlinskoj i ulici Kralja Petra Prvog je oko 35 miliona dinara. Izvođač radova je „Centrum“ Leskovac, a rok je 55 dana.

Druga faza izgradnje lokala komercijalne namene, koja predviđa još dva objekta u ulicama Kralja Petra Prvog i Topličkog ustanka, biće realizovana iduće godine, a njena procenjena vrednost je 35 miliona dinara. Nakon završetka tih radova na ovom prostoru ćemo imati još 20 lokala, rekao je danas  gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom obilaska radova.

Interesovanje za prodaju lokala je veliko, pre nego što se krenulo sa realizacijom ove investicije Stambena agencija je uradila anketu koja je pokazala da je 25 posto anketiranih građana zainteresovano za kupovinu lokala, rečeno je danas.

 

U toku je realizacija i ugovora o izgradnji i uređenju nove pijace u Leskovcu,  vrednosti  31 milion i 600 hiljada dinara, a izvođač radova je AD „Crna Trava“ Leskovac. Radi se na izgradnji nadstrešnice površine 960 kvadratnih metara. Osim ovoga, radi se i na partnernom uređenju prostora nove pijace sa prilazima iz Mlinske ulice i ulice Kralja Petra. Izvođač je firma „Maki plast“ Togočevce, a vrednost je 9 miliona dinara.

Prema planovima, čitav kompleks zeleno-robne pijace, sa lokalima, biće završen na proleće.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare