Otkazana predstava „Vođa“

VRANJE

Dan pre nastupa, Centar za kulturu u Rakovici otkazao je gostovanje pozorišne grupe „Cug“ iz Vranja koja je, u četvrtak, trebalo da izvede predstavu „Vođa“ koju je po tekstu Radoja Domanovića režirao Bojan Jovanović.

Izvođenje predstave je otkazala direktorka ove ustanove uz obrazloženje da „zbog trenutne situacije u zemlji, nije zgodan trenutak da bude izvedena“.

Na zvaničnom sajtu Centra za kulturu stoji da je reč o „tehničkom problemu“.

Reditelj predstave, koja je pobrala niz nagrada na mnogim domaćim i međunarodnim festivalima izrazio je žaljenje što je do ovoga došlo, tim pre što je gostovanje ugovoreno pre mesec dana.

vranje-bojan-jovanovic

„Ovako nešto nismo očekivali. Deca su razočarana, jer akteri su srednjoškolci. Ne možemo da verujemo da se ovako nešto desilo. Nije mi jasno šta je tu sporno. Radoje Domanović se uči u okviru školskog programa i zaista je neshvatljiv ovakav postupak organizatora. Prošlog meseca Centru u Rakovici poslao sam snimak predstave i objasnio da ona nije pamflet. Naveo sam gde smo je sve izvodili i koje nagrade je osvojila“, rekao je za JUGpress reditelj Jovanović.

Ovom predstavom Vranjanci su, u sredu, gostovali u Ubu gde su pobrali sve pohvale.

Pozorišni  komad „Vođa“ u 2016. godini osvojio je ukupno 22 nagrade na pet festivala. Komad je rađen uz finansijsku podršku grada Vranja.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
More u pravu je direktorka!
More u pravu je direktorka!
7 godine pre

Čemu takva gnusna provokacija?
I mi Leskovčani bismo morali da razmišljamo i delamo na sličan način kao ova hrabra gospođa. Uostalom, čime je taj Radoje uopšte zadužio naš grad, osim što je po kazni službovao u njemu? I tada je lajao ko besno kuče i još uvek, iako odavno mrtav, ne prestaje da laje i reži. Ko da je vampir Bože me oprosti.
Zato mu konačno moramo “zabiti drenov kolac”! U cilju toga, predlažem da se leskovačka Narodna biblioteka “Radoje Domanović”, pod hitno preimenuje u Narodna biblioteka “Maks Veber”.
Na kraju krajeva, to je naša građanska dužnost i obaveza zahvalnosti prema našem počasnom građaninu.