“Otadžbina” traži od Amfilohija da baci anatemu na Vučića

KOSOVSKA MITROVICA

Narodni pokret Srba sa KIM “Otadžbina” uputio je otvorneo pismo mitropolitu Amfilohiju Radoviću.

"Vaše preosveštenstvo,

Dvadesetdevetog aprila ove godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa svojom premijerkom sastaje se u Berlinu sa čelnicima separatističke vrhuške iz Prištine. Iako je do sada u mnogo navrata govorio da nema pregovora sa Prištinom dok se ne ukinu uvećane takse na robu iz Srbije on nastavlja pogubne pregovore za odvajanje Kosova i Metohije od svoje matice. 
Posle izdajničkog Briselskog sporazuma srpski suveren, da li kroz razgraničenje ili pak neki drugi sveobuhvatni sporazum, odriče se svoje južne pokrajine. 

Nažalost, ali tako jeste, danas glavnu opasnost za Kosovo i Metohiju i srpske svetinje u njoj predstavlja srpski diktator i vlastodržac Aleksandar Vučić. Iako se zakleo na Ustavu i Mirosavljevom jevanđelju da će braniti celovitost Srbije on kaže da na Kosovu i Metohiji nijedan metar nije naš. Ruga se i smeje „nebeskoj Srbiji“, svetom Knezu Lazaru i našim svetinjama. Broj Albanaca koji žive na Kosovu i Metohiji diže do milion i 900 hiljada kako je izjavio u SB iako svi znamo da ih danas ima daleko manje od miliona. Umnožava broj Albanaca da bi građani Srbije bezbolnije prihvatili gubitak teritorije.
Ovo što Vam pišemo nije ništa novo, i Vi to znate. Vama se obraćamo jer ste vi egzarh pećkog trona pa stoga imate obavezu – da se Petrijaršija i srpske svetinje na KiM očuvaju za naše potomstvo. Da biste odbranili našu praiskonsku teritoriju potrebno je da bez imalo ustezanja bacite anatemu na Aleksandra Vučića.
Možda ni to ne pomogne u njegovoj nameri da izda i da preda južnu srpsku pokrajinu ali makar biste sve učinili da preko bacanja anateme našu dohovnu kolevku zaštitite. Bolje znate nego mi da bacanje anateme na nacionalne šteteočine nije ništa novo jer je sveti Nikolaj Velimirović to već ranije uradio kada je Srpskoj pravoslavnoj crkvi pretio Konkordat. Sveti Nikolaj Velimirović nije se libio da baci anatemu na one koji su nameravali da prhvate Konkordat.
Velika je verovatnoća da će Aleksandar Vučić potpisati sveobuhvatni mirovni sporazum sa Prištinom. Naročito danas kada su mu zbog protesta poljuljane političke pozicije pa opstaje na vlasti samo zahvaljujući podršci Zapada. Zato, da bi sačuvao vlast on tu podršku Zapada platiće izdajom Kosova i Metohije. Izdajnički Briselski sporazum je bio samo uvertira za ono glavno a to je sveobuhvatni mirovni sporazum Beograda i Prištine. Tim sporazumom Srbija za vek i vekova gubi Kosovo i Metohiju.
Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ ceni Vaše zasluge i Vašu borbu u odbrani Kosova i Metohije. Iskreno verujemo da ćete ovim činom – bacanjem anateme na izdajnika – opravdati titulu egzarha pećkog trona. Neka Vas Bog čuva i neka nam da snage da svi zajedno ostanemo dostojni potomci naših predaka”navodi se u otvorenom pismu Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ koje u celini prenosimo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare