“Otadžbina”: Pretnje zbog protesta, ako se nešto desi odgovoran Vučić

KOSOVSKA MITROVICA

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ najoštrije osuđuje verbalno nasilje, vređanje, maltretiranje organizovane grupe radnika opštine Leposavić usmerene prema čelnicima Saveza za Srbiju Draganu Đilasu, Slaviši Ristiću i rukovodstvu Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“.
“Ove junger brigade poznate su Srbima sa Kosova i Metohije ali i grđanima brojnih gradova Srbije prilikom lokalnih izbora kao što su Lučani, Mionica, Zaječar itd. NJih organizuje Zoran Milojević – Zelja član izvršnog odbora Srpske napredne stranke a na inicijativu predsednika stranke Aleksandra Vučića.
Istovremeno, preko predsednika privremenog veća opštine Zubin Potok Srđana Vulovića upućene su pretnje Slaviši Ristiću i Marku Jakšiću da odustanu od protesta „1 od 5 miliona“ jer „neće da im valja“. Srđan Vulović je rekao da je tu poruku preneo odozgo. U prevodu to znači, od Aleksandra Vučića. Zato za sve eventualne provokacije i incidente koji mogu da se dese na sutrašnjem protestu Srba „1 od 5 miliona“ jedini koji će biti odgovoran je Aleksandar Vučić.
Pomenuti Srđan Vulović je inače predsednik privremenog veća opštine Zubin Potok, predsednik upravnog odbora regionalnog vodovoda Kosovaska Mitrovica, direktor hidrocentrale Gazivode, vlasnik privatnog preduzeća Kolašin-prevoz i žestoki branitelj izdajničkog režima u Beogradu.
Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća građane Srbije da su pretprošle godine posle jednog saopštenja pokreta „Otadžbina“ u kojem se kritikuje diktatorski režim Aleksandra Vučića zapaljene prostorije Pokreta. Setimo se da je 2013. godine 03. novembra posle neuspelih lokalnih izbora raspisanih od strane separatista iz Prištine Aleksandar Vučić zatražio od komandanta južnog krila NATO pakta da mu dozvoli da uđe na Kosovo i Metohiju ne duže od 45 minuta da bi disciplinovao neposlušne Srbe. NJegoš je za takve davno rekao „Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom“.
Opravdano se postavlja pitanje zašto Vučiću smeta organizovanje protesta „1 od 5 miliona“, kada kako sam kaže ima apsolutnu podršku više od 90 posto Srba sa Kosova i Metohije? Smeta toliko da se svim zaposlenim u javnim ustanovama u južnoj srpskoj pokrajini preti otkazima u slučaju prisustvovanja protestu. Aleksandar Vučić se boji da narod ne čuje javno kazanu istinu o njegovoj katastrofalnoj državnoj i nacionalnoj politici na Kosovu i Metohiji. Boji se da se do kraja ne razobliči njegova politika razgraničenja koja u suštini znači predaju Kosova i Metohije i stvaranje Velike Albanije. Želeo bi da čin izdaje odradi u mraku i tišini. Drugim rečima, hteo bi da baci kamen a da sakrije ruku. Milan Lane Gutović kaže „neće da može“”, navodi se u saopštenju Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije “Otadžbina”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare