“Otadžbina” o Srpskoj listi kod Ramuša i Vučićevim najavama rešenja Kosova

KOSOVSKA MITROVICA

Prisustvo kompletne „Srpske liste“ na proslavi povodom petnaest godina od formiranja stranke Ramuša Haradinaja, tvz. Demokratske alijanse za budućnost Kosova, pokazuje svu tugu i jad, bruku i poniženje aktuelne vlasti u Srbiji, navodi se u saopštenju Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina.
“Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća građane da je ta ista „Srpska lista“, čiji je otac Aleksandar Vučić, pre neki mesec glasala da tzv. ratni veterani terorističke OVK dobiju boračku penziju u skupštini samoproglašene republike Kosovo, da bi odmah posle toga minutom ćutanja u toj istoj skupštini odala poštu jednom od terorističkih OVK komandanata.
Ne treba biti mnogo pametan da se ne može zaključiti da iza svih ovih postupaka stoji predsednik Republike Srbije. Da ne stoji, on bih ih makar prekorio. Inače, sam predsednik Srbije je za Ramuša Haradinaja rekao da je koljač srpske dece, da bi ga kasnije preko svoje tzv. Srpske liste ustoličio za predsednika vlade samoproglašene republike Kosovo. Takav nemoral i nedoslednost u srpskoj politici do sada nisu viđeni.
Aleksandar Vučić u poslednje vreme nagoveštava da političkim rešenjem za Kosovo i Metohiju neće biti zadovoljan najveći deo građana Srbije. U prevodu to znači, da će predsednik Srbije potpisati sveobuhvatni mirovni sporazum sa svojom južnom srpskom pokrajnom, što opet znači da će priznati nezavisnost Kosova. Uoči potpisivanja izdajničkog Briselskog sporazuma predsednik je takođe najavljivao teške i bolne kompromise sa separatistima iz Prištine.
Kao pripremu za potpisivanje sveobuhvatnog mirovnog sporazuma sa Prištinom on građanima Srbije govori da je on za život a ne za rat. Aleksandar Vučić je dužan da objasni građanima Srbije koje to zemlje prete Srbiji ratom ako je ona za status zamrznutog konflikta a ne za sveobuhvatni mirovni sporazum. Predsednik Srbije još kaže da je zbog nerešenog kosovskog pitanja Srba sve manje. Valjda hoće da predoči da Kosovo utiče na potenciju Srba. Aleksandar Vučić laže kada kaže daje broj Albanaca sve veći. Po podacima centralne izborne komisije samoproglašene repbulike Kosovo na izbore je izašlo samo 400.000 Albanca što znači da ih nema više od 800.000. Povećavajući njihov broj on zastrašuje građane Srbije da bi lakše prihvatili odricanje od Kosova i Metohije.
Predsednik Srbije još kaže da je sveobuhatni sporazum sa Prištinom u interesu Srba sa Kosova i Metohije. Opet predsednik ne govori istinu. Srbi opstaju u južnoj srpskoj pokrajini zbog nade da će i de fakto i de jure Kosovo ponovo biti deo Republike Srbije. Kada se potpiše sveobuhvatni mirovni sporazum onda te nade više nema, i Srbi će napustiti svoju dedovinu.
Predsednik takođe zbori da Srbija treba da da Kosovo i Metohiju jer u gradovima kao što su Peć, Đakovica, Priština… ne žive Srbi. Ovakvim svojim razmišljanjem Aleksandar Vučić priznaje i legalizuje etničko čišćenje Srba sa Kosova i Metohije. U šest godina svoje vladavine problem povratka 250.000 interno raseljenih Srba nikada ni jednom rečenicom nije spomenuo.
Aleksandar Vučić je nakada slovio za velikog srpskog nacionalistu. Dugo godina je bio glavni i odgovorini urednik „Velike Srbije“ a poznat je po izjavi u Skupštini Srbije da za jednog Srbina treba ubiti sto Muslimana. Srpski nacionalizam je tada bio isplativ pa je on sa nepunih trideset godina postao ministar u Miloševićevoj vladi. Posle toga je promenio ideologiju jer ova dotadašnja nije više donosila korist. Kao mondijalista, globalista i evroentuzijasta dočepao se vlasti uz pomoć Zapada. Vlast mu je potrebna zbog novca. Pre neki dan je predsednik pokreta građana Zdrava Srbija gospodin Milan Stamatović u medijima objavio da su braća Vučić proslavila sticanje prve milijrade evra. Kabinet predsednika tu informaciju nije demantovao. Predsednik se inače javno hvali skromnošću i poštenjem a nosi firmirani italijanski sako do 4350 evra. Ima se može se, kaže naš narod”, navodi se u saopštenju koje u celini prenosimo.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare