“Otadžbina”: Kako vlasti u Beogradu ne priznaju Kosovo ali priznaju njegov Ustavni sud

KOSOVSKA MITROVICA

Kuknjava, zapomaganje, jadikovka predsednika Srbije za još jednim ministarskim mestom u separatističkoj vladi samoproglašene republike Kosovo je sumrak državne i nacionalne politike Aleksandra Vučića, saopštio je Narodni pokret Srba sa KiM Otadzbina .

” I ne samo on, nego i njegov lični potrčko u liku ministra spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković cvili i moli Aljbina Kurtija da njihoj Srpskoj-kvislinškoj listi udeli još jedno ministarsko mesto.
Paradkos je da su i to jedno ministarsko mesto oberučke prihvatili a da za Kurtijevu vladu nisu glasali. I „Srpska lista“, i Aleksandar Vučić, i Nikola Selaković najavljuju žalbe ustavnom sudu samoproglašene republike Kosovo. Kakava bruka i sramota. Srbija ne priznaje samoproglašenu republiku Kosovo a njeni čelnici priznaju ustavni sud Kosova kome upućuju žalbe po šibicarskoj trgovačkoj logici za još jednim ministarskim položajem.
Albanci punih 12 godina nisu izlazili ni na jedne srpske izbore po nagovoru zemalja Zapada. Nisu, jer ako ne učestvuju na izborima postojeće države time pokazuju da osporavaju njenu državnost. Danas zemlje Zapada tj. EU i SAD snažno lobiraju da Srbi učestvuju na separatističkim izborima bilo lokalnim bilo parlamentarnim jer time legalizuju i legitimišu još jednu albansku državu na Balkanu.
Predsednik Srbije primorava Srbe da ispune takvu želju Zapada i time udaljava južnu srpsku pokrajinu od svoje matice koracima od sedam milja. Tako „Aco Srbin“ brani nacionalne i državne interese. Za vreme njegove vlasti u ovih 9 godina Srbi su učestvovali i na lokalnim i na parlamentarnim izborima suprotno zvaničnom Ustavu Republike Srbije. U vladi „Kosova“ za vreme Ramuša Haradinaja imali su čak tri ministarska mesta. A da li je Srbima za to vreme bilo bolje? Nije. Napadi na Srbe su i dalje pristni u velikom broju, povratka Srba na Kosovo i Metohiju nema a oni koji se usude da se vrate iskonstruisanim sudskim procesima uz lažne svedoke osuđuju se na visoke zatvorske kazne za izmišljene ratne zločine kao što se desilo pre neki dan sa Zlatanom Krstićem. On je na ovako visoku zatvorsku kaznu osuđen zbog navodnih zločina u Gornjem Nerodimlju.
Ista ta „Srpska lista“ aminovala je formiranje vojske Kosova, uvođenje stope poreza od 100% na robu iz ostatka Srbije, zabranu dolaska predstavnika srpske države na Kosovo i Metohiju a da im nikada nije palo na pamet da napuste skupštinu i vladu samoproglašene republike Kosovo. U ovom braku sa separatistima ostaju zbog visokih poslaničkih plata i unosnih ministarskih funkcija. Jednostavno prodali su veru za večeru.
Izlazak Srba na ove separatističke izbore podržavaju i Srpska radikalna stranka i Socijalistička partija Srbije čija su usta puna lažnog patriotizma. Na proteklim izborima za skupštnu samoproglašene repblike Kosovo visoki čelnik SPS Branko Ružić aktivno je učestvovao u predizbornoj kampanji. Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije je obilazio sela u Kosovskom Pomoravlju lobirajući za „Srpsku listu“ odnosno za izazak Srba na separatističke izbore. Kakav skandal. Ministar u Vladi Republike Srbije suprotno Ustavu Republike Srbije na njenoj teritoriji oblikuje secesionističku samoproglašenu republiku Kosovo.
Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća građane Srbije da u periodu od 2008. do 2013. godine Srba nije bilo ni u lokalnim separatističkim skupštinama kao ni u skupštini samoproglašen republike Kosovo. Nisu bili jer su Srbi preko svoje Privremene Skupštine AP KiM uticali na svoje sunarodnike da poštuju Ustav svoje države i da se ne odazivaju na separatističke izbore. Dolaskom na vlast Aleksandra Vučića 2012. ovakva dosledna nacionalna politika je prekinuta a Privremena Skupština AP KiM je ukinuta. Potpisivanjam Briselskog sporazuma on je demontirao institucije srpske države na Kosovu i Metohiji. Predao je separatistima i sudstvo, i policiju, i telekominikacije, i elektroprivredu, civilnu zaštitu itd. Ono što NATO svojih bombama nije mogao da postigne to je uradio Aleksandar Vučić svojom izdajničkom politikom.
Neka se o ovoj izdaji večno pamti i pripoveda”, navodi se u saopštenju Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije
„Otadžbina“ koje u celini prenosimo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare