Otadžbina: Đinđić nije planirao da deli Kosovo i Metohiju

KOSOVSKA MITROVICA

Na konferenciji za štampu ispred zgrade Predsedništva predsednik stranke Sloboda i pravda Dragan Đilas održao je pravu lekciju iz patrotizma predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, navodi u saopštenju Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije “Otadžbina”.

“Nešto ranije predsednik Srpske napredne stranke se pohvalio da su samo on, Zoran Đinđić i Dobrica Ćosić imali plan za Kosovo i Metohiju. Predsednik hoće da kaže da su samo njih trojica želeli da dele Kosovo odnosno da trguju njime.
Kada je u pitanju Zoran Đinđić, predsednik Srbije laže k`o pas jer ne postoji nigde zvanična izjava Zorana Đinđića o podeli Kosova i Metohije ili „razgraničenju“ kako već „Aco Srbin“ voli da kaže. Poznati srpski književnik Dobrica Ćosić je u svojoj ideji o podeli Kosova sa kojom je krenuo 1967. želeo da deli Kosovo na dva dela da bi se onda na kraju životnog puta zadovoljio upravo sa onim što traži Aleksandar Vučić, 3 sela u mesnoj zajdnici Lešak. To je prostor koji je inače Petar Stambolić ustupio južnoj srpskoj pokrajini.
Ozbiljniji političari od predsednika Srbije, doduše on nije državnik nego izdajnik, što se plana za Kosovo tiče su smatrali da je Kosovo i Metohija nedeljivi i neotuđivi deo Srbije i da Albanci najviše što mogu da dobiju to je stepen autonomije koji ima Hong Kong u okviru Kine kako je izjavio nekadašnji predsednik Jugoslavije i Vlade Srbije Vojislav Koštunica.
I upravo je Dragan Đilas bez imalo oklevanja ispred zgrade Predsedništva ponovio da je Kosovo i Metohija deo Republike Srbije i da oko toga nema nikakvog pogađanja. Jasno je rekao da svi sporazumi koje Aleksandar Vučić ima nameru da potpiše sa Prištinom u kojima se predviđa odricanje Srbije od Kosova i Metohije za Savez za Srbiju nikada ne mogu biti validni i nikada ih neće priznati. Na istoj konferenciji za štampu Dragan Đilas je izjavoo da je njegov stav da Srbi i Albanci treba da razmišljaju o ekonomiji odnosno u prevodu da je došlo vreme da se razmišlja o ponovnoj reintegraciji Kosova i Metohije u Srbiju. Ovako nešto Aleksandar Vučić ni u snu ne bi smeo da pomisli a kamoli da izjavi. Predsednik stranke Sloboda i pravda time je pokazao da nema nameru da se oko Kosova udvara Evropi i da nema nameru da čeka da Aleksandar Vučić završi sa Kosovom i Metohijom a da on posle toga krene da politički profitira.
Ono što još pada u oči jeste da je predsednik Srbije klasičan politički konvertit. Bio je glavni i odgovorni urednik stranačkog lista Velike Srbije, granice Srbije su mu bile do Karlovca i Karlobaga a sada ih stavlja severno od Kopaonika. Na svakoj banderi na severu Kosova ističe srpske zastave a u Parizu na tajnom sastanku sa Hašimom Tačijem formira vojsku Kosova. Doći će vreme kada će jednog dana morati da odgovara za krivično delo nacionalne veleizdaje.
Predsednik Srbije još kaže da Srbiju čeka teška jesen po pitanju Kosova i Metohije. Ali ne čeka Srbiju nego Aleksandra Vučića jer njemu vreme curi i ističe. Kada ga je Zapad doveo na vlast on im je obećao da će da se odrekne Kosova i Metohije. I odatle ta teška jesen.
Zato sve Srbe na Kosovu i Metohiji može da raduje stav Saveza za Srbiju da se nikakav štetan sporazum po pitanju suvereniteta Srbije od strane ovog Saveza neće poštovati. Poštovaće se samo ono što piše u Ustavu, a to je da je Kosovo i Metohija Srbija.
Kako radili tako nam Bog pomogao!” navodi se u saopštenju ovog pokreta.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
ivan
ivan
4 godine pre

ove nase patriote sto vole narod vole zemlju vole kosovo puni su ko brod citam djilas zaradio 500 miliona evra zorana mihajlovic kupila cerki stan od 1600000.00 eura u londonu a puna im usta patriotizma ma ajte vise sjasite