Osvećena Osnovna škola „Dr Zoran Đinđić“ u Brzom Brodu

NIŠ

Episkop niški  Arsenije posetio je OŠ „Dr Zoran Đinđić“ u niškom naselju Brzi Brod i tom prilkom izvršio čin osvećenja ove obrazovne ustanove. Preosvećeni vladika Arsenije, je uz sasluženje sveštenika Eparhije niške, izvršio čin osvećenja ovog učilišta, blagoslovivši sve učenike i nastavnike, poželevši im da u daljem radu postižu sve bolje rezultate.

 Vladika je istakao da crkva nikako nije i ne može biti protiv nauke ili znanja, već da je, naprotiv, crkva kroz istoriju osnivala škole, fakultete i univerzitete širom sveta, ne smatrajući znanje za zlo, već za Božiji dar, u kome, kao i u svemu, treba neprekidno da uzrastamo i da se usavršavamo.

                        Po osvećenju prostorija škole, usledila je priredba sa više muzičko-scenskih izvedbi, koje su predstavili učenici sa svojim nastavnicima..

                        Takođe, pored vrsnog umeća prikazanog tokom umetničkog programa, osnovci su pokazali i da su „mali ljudi“, od velikog srca.

                          Zahvalivši se vladiki na dolsaku i ukazanoj časti, učenici su priložili donaciju upućenu potreba socijalno ugroženih u Medveđi, koju su samoinicijativno sakupili, dajući tako svetao primer i podsticaj svima da uzmu učešća u humanitarnoj delatnosti Pravoslavne Eparhije niške, kako bi svima koji su u potrebi moglo da se pomogne.

                        Ovaj veliki gest „malih ljudu“ izazvao je emotivni momenat između vladike Arsenije, učenika i zaposlenih.

                          Direktorka škole, koja broji oko 400 đaka i ima tendeciju širenja, odnosno povećenja broja učenika, Dragana Stevanović, zahvalila se vladiki na ukazanoj časti, kao redak primer u svakodnevnici i činu osvećenja uz obećanje da će kolektiv i ona lično, uz nesebičnu pomoć roditelja, učiniti sve na širenju pravih vrednosti, kako pravoslavnih, tako i nama bliskih porodičnih, a sve u cilju vaspitanja dece za društveno odgvoran život.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare