Metroparking jug daje 170 miliona za javnu garažu al loklna vlast tvrdi da će ona pripadati gradu

LESKOVAC

A u Leskovcu grade podzemnu i nadzemnu garazu, investitor grad al pare daje Metroparking, čitaj “Bagdala” i drugari.

Sve to koštaće 170 miliona dinara, gazduje Metroparking do isteka ugovora ali će, kažu, grad da ga uknjiži.

Gradiće se na prostoru između Narodnog pozorišta i Privredne komore.

Eto odgovora zašto podzemna garaža nije pravljena ispod trga.

Odgovor na pitanje zašto bi neki privatnik ulagao više od milion evra u izgradnju nečega što neće biti sutra njegovo nije se čuo na današnjoj sednici Gradskog veća čiji su članovi usvoji predlog odluke za sklapanje ugovora o ovom poslu.

Ili će ipak biti njihov samo što to građani još ne znaju.

I, eto radosti, otvra s ejoš jendo gradilište u centru a radovi će, tvrde , da traju 12 meseci.

Što bi Leskovčani rekli, “toj će vidimo”.

Evo i opširnijeg izveštaja

Članovi Gradskog veća Grada Leskovca na svojo 64. sednici odobrili su zaključenje Ugovora o izgradnji javne garaže između Grada Leskovca u „Metroparking jug“ DOO Leskovac. Javna garaža spratnosti P+2 ukupne površine 9.068,78 metara kvadratnih, sa ukupnim prostorom za parkiranje, uključujući i parkiranje na krovu objekta u površini od 12.091,60 metara kvadratnih gradiće se u užem gradskom centru, tačnije na lokaciji između zgrada Narodnog muzeja, sedišta Jablaničkog upravnog okruga, zgrade Narodnog pozorišta, stambenog poslovnog solitera, zgrade Elektrodistribucije Leskovac i Regionalne privredne komore Leskovac. Ugovor predviđa da grad Leskovac ima svojstvo investitora, a „Metroparking Jug“ DOO Leskovac svojstvo finansijera, sa svim pravnim posledicama koje predviđa Zakon o izgradnji i planiranju. Predračun radova za izgradnju javne garaže iznosi 170 miliona dinara, a konačna vrednost radova biti utvđena prilikom primopedaje objekata, kada će biti i izvršen upis novosagrađenog obejkta kao javne svojine Grada Leskovca. Grad Leskovac se Ugovorom obavezuje da odmah nakon ishodovanja upotrebne dozvole finansijeru “Metroprking Jug“d.o.o. Leskovac ustupi na korišćenje nevoizgrađenu javnu garažu do isteka ugovora o obavljanju komunalne delatnosti održavanja javnih prostora za parkiranje i rešenja stacionarnog saobraćaja na teritoriji grada Leskovca. Gradnja objekta će biti započeta nakon dobijanja dozvola za gradnju i trajaće godinu dana.

Većnici su usvojili i predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o rasporedu sredstava za rad Kancelarije za mlade u 2022. godini. Za rad ove kancelarije u 2022. godini planirana su sredstva u iznosu 24.648.000 dinara. Ovaj iznos biće uvećan za 660.000 dinara zbog iskazanih potreba za organizaciju krosa RTS-a.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Rade
Rade
1 godina pre

Trebala bi gradska vlast da povede računa o primeni ovde pomenutog Zakona o planiranju i izgradnji, koji se retko pominje, a osnova je za izgradnju svih objekata. Po njemu, stambene zgrade bi morale da imaju svoje parkinge ili garažna mesta, prema projektima, i to minimum po stanu ili lokalu. Međutim, ovaj zakon se ne primenjuje u Leskovcu, ili sporadično.
Ja sam kupio stan u zgradi Leska, koju je investirao grad, ali za 30 stanova nema ni jedno parking mesto. I, niko nije kriv, a stanari muke muče svakog dana oko parkiranja. I tek će da muče. A što nije ispoštovan ovaj zakon, što zgrada nije izgrađena prema projektu, bez građevinske dozvole, što su stanovi useljeni bez upotrebne dozvole, isto niko nije kriv.
Pitao bih ovu državu zašto se ne primenjuju zakoni koji su doneti? A ima ih mnogo.