Osumnjičeni za ubistvo u bekstvu

VRANJE

U selu Donje Trebešinje ne mogu da veruju šta se dogodilo.

Čedomir Mitić,  brat ubijenog Milovana rekao je novinarima da je u momentu tragičnog događaja hranio svinje i da je čuo zapomaganje.

„Odmah sam istrčao iz dvorišta, ali je moj brat već je bio mrtav. Grkljan mu je bio prerezan. Ubica je pobegao preko njive, ali tada nismo znali o kome se radi“, priča Čedomir.

Goran, sin pokojnog Milovana, dodaje da njegov otac i on nisu bili u svađi sa porodicom ubice Nenada C.

„Naprotiv pomagali smo im kada su se doselili iz Crne Gore. Kod nas su jeli i spavali. Bio sam kući u nedelju kad se desilo ubistvo. Otac je pomagao komšijama na betoniranju ploče. Kad se vraćao kući desilo se šta se desilo, na nekoiko metara od nas. Pozvale su me komšije kad sam izašao, otac je već bio mrtav. Bio je penzioner radio je u Rudniku olova i cinka u Krivoj Feji“, kaže Goran.

Stefan Mitić, unuk pokojnog Milovana  je sa suprugom naišao u trenutku kada se na seoskom putu desilo ubistvo.

„Kada je deda pao, naišli smo ja i supruga. Komšija koji je kroz prozor gledao primetio je da se nešto dešava. Učinilo mu se da vidi Nenada C. koji kao da udara u zemlju. Išli smo odozgo i komšije su dotrčale. Dedi nije bilo spasa. Hitna pomoć je došla nakon 45 minuta“, kaže Stefan.

Ubica Nenad Cikotić živi u kući koja je udaljena svega nekoliko metara od kuće pokojnog Milovana.

Priča se da u kući ima preko desetak mačaka i pasa. Navodno je Milovan tog kobnog dana kada se od komšije vraćao kući pomilovao Nenadovog psa, a on ga je tada napao da mu truje pse.

 Milovan Mitić  biće sahranjen u utorak u 13 časova na seoskom groblju u Donjem Trebešinju.

Povodom ubistva koje se u nedelju oko 15.30 časova dogodilo u selu Donje Trebešinje oglasilo se i Više javno tužilaštvo u Vranju.

 „U selu Donje Trebešinje, nakon kraće rasprave osumnjičeni N.C. lišio je života M.M., na taj način što mu je najpre nožem zadao više ubodnih rana, a potom prerezao vrat. Osumnjičeni se nalazi u bekstvu i za njim policija traga. Obdukciju tela ubijenog uradiće Zavod za sudsku medicine”, saopštilo je VJT u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare