Ostvareni prihodi u budžetu 41,5 posto

LESKOVAC

Obiman dnevni red od 31. tačke za razmatranje bio je danas pred Članovima Gradsko veća Grada Leskovca.

Najpre je Marija Milosavljević, šefica odeljenja za finansije, obrazložila izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu grada Leskovca za prvih šest meseci u 2019. godini.

„Ukupno ostvareni prihodi u ovom periodu iznose skoro 1,76 milijardi, odnosno 41,5% u odnosu na godišnji plan. Najznačajniji prihod u ovoj grupi je porez na zarade koji je ostvaren sa 44,5%, odnosno 632 miliona dinara, što je za 82 miliona više nego u prošloj godini. Drugi značajan priho, ali i pokazatelj privrednih aktivnosti je porez na prihod od samostalne delatnosi koji je ostvaren sa 58,5%, odnosno 71,9 miliona dinara. Rashodni izdaci u šestomesečnom periodu izvršeni su sa 1,68 milijardi dinara ili 39,7% u odnsu na godišnji plan. Iz gradskog budžeta se redovno isplaćuju sve obaveze prema upošljenicima, što je nekih 517,8 miliona dinara, odnosno 47,1% planiranog. Uredno se servisiraju i sve oblasti ostalih troškova koje reguliši rokovi plaćanja u centralnom registru faktura.“

Usvojen je i predlog rešenja o pokretanju postupka davanja u zakup prostorija Savezu sportova Leskovac, čime bi ovaj savez rešio jedan od svojih najvećih problema.

Podnet je i Izveštaj komisije i toku javne rasprave o zahtevu grupe građana za zgradnju dva „Parka za pse“ u gradu Leskovcu. komisija je donela zaključak da predložene lokacije nisu prihvatljive, jer su suprotne planskim dokumentima, sadržajima objekata na kojima su bila locirana, kao i neslaganja velikog broja građana koji žive u mesnim zajednicama u kojim su lokacije predložene. Gradonačelnik Goran Cvetanović je povodom ove tačke dnevnog reda i javne rasprave rekao da se radi o dobroj praksi koja će se i ubuduće dešavati.

„Molim i sve službe da se krene sa pripremama i izradom takvog nekog parka kod Tekstilne škole, jer je svima dostupna, nije daleko i nije urbana da bi smetala stanovnicima. Tako bi zadovoljili i one koji žele to da imamo.“Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare