Osnovno javno tužilaštvo naložilo prikupljanje obaveštenja o maltretiranju konja u Stajkovcu

LESKOVAC-VLASOTINCE

Dežurni zamenik Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu usmeno je obavešten o događaju koji je Policijskoj upravi u Leskovcu prijavljen dana 05.05.2023. godine, da je u selu Stajkovce od strane vlasnika izvršeno zlostavljanje životinje – konja, saopšteno je danas.

Naložio je da se prikupe potrebna obaveštenja, da se od strane veterinara izvrši pregled povređene životinje i izvrši fotografisanje lica mesta, da se sa svedocima događaja obavi razgovor i da se nakon toga protiv lica koje je udaralo konja podnese odgovarajuća krivična prijava zbog krivičnog dela ubijanje i zlostavljanje životinja, dodaje se u saopštenju.

Navodi se i da do danas tužilaštvo nije primilo krivičnu prijavu.

Nakon što krivična prijava bude dostavljena, tužilaštvo će uzeti sve zakonom propisane radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i donošenja odluke o kojoj će mediji biti obavešteni, navedeno je iu leskovačkog Osnovnog tužilaštva.

Udruženje ZOO Planet iz Niša saopštilo je pre nekoliko dana da je zbrinulo povređenog konja iz okoline Vlasotinca nad kojim je izvršeno nezapamćemo nasilje.

Naveli su da je vlasnik čekićem udarao svoju kobilu do iznemoglosti a nakon toga izveo upregnutu u kola među plastenike pa nastavio da je tuče motkom”, navedeno je iz ovog udruženja. (kraj) LJS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Pomocnik Bob
Pomocnik Bob
11 meseca pre

“Zao mi konja”