Osnovna škola “Svetozar Marković” treća u nacionalnoj akciji

LESKOVAC

Osnovnoj školi ’’Svetozar Marković’’ pripalo je treće mesto u nacionalnoj  akciji ’’TreninGo- Trčim za školu’’, koja je pre par dana završena proglašenjem pobednika.  ’’Škola pored reke’’ će dobiti sportsku opremu i rekvizite u vrednosti od 1oo.ooo dinara.

TreninGo aplikacija instalirana je u 1o škola u isto toliko gradova, koje su, ulaskom u takmičenje, želele da obezbede bolje  uslove za obavljanje  nastave fizičkog vaspitanja. Cilj takmičenja, pod nazivom ’’Trčim za školu’’, bio je da se što više nastavnika i učenika pokrene na hodanje ili trčanje, jer je aplikacija beležila svaki predjeni kilometar.

U osnovnoj školi ’’Svetozar Marković’’ ideja je prihvaćena od svih nastavnika i velikog broja djaka, koji  su slobodno vreme koristili da trče ili hodaju, osvajajući i donirajući kilometre svojoj školi. Osim doprinosa dobrom rezultatu, učinili  su dobru stvar za sopstveno zdravlje i sedenje pred kompjuterom ili sa telefonom u rukama, zamenili boravkom na otvorenom i u prirodi , druženjem i vežbanjem.

Na kraju tamičenja, koje je u svim školama počelo 26. septembra, a završilo se 13. novembra, na osnovu  broja kilometara koje je registrovala aplikacija, proglašeni su pobednici. Prva dva mesta pripala su srednjim školama iz Šapca i Subotice, treće osnovnoj školi ’’Svetozar Marković’’. Evropska unija koja je, preko programa ’’Erazmus plus’’ i pokretač TreninGo akcije, u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta , Olimpijskim komitetom i Sasvezom za školski sport,  za tri prvoplasirane škole obezbedila sportsku opremu i rekvizite u vrednosti od 3oo, 2oo i 1oo.ooo dinara, doprinoseći na taj način stvaranju boljih uslova za odvijanje nastave fizičkog vaspitanja.

Uključivanje leskovačkih osnovaca i nastavnika u takmičenje pokrenuo je predsednik Gradskog saveza za školski sport, Ivan Cvetanović, koji je takodje zaslužan što će vredna oprema stići u školu ’’Svetozar Marković’’, poručila je direktorka, Tamara Janković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare