Gimnazijalka Mihaela Milenković nagrađena na Festivalu „Umetnik iz školske klupe“

VRANJE

Učenica trećeg razreda Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju Mihaela Milenković, osvojila je treću nagradu na literarnom konkursu na temu „Misli mi lete“, na Festivalu dečijeg stvaralaštva „Umetnik iz školske klupe“.

Na konkurs je pristiglo više stotina radova dece iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, SR Nemačke.

„Kada profesor srpskog jezika i književnosti ima učenicu kao što je Mihaela Milenković, onda se oseća blagosloveno profesijom koja je više od zanimanja. Pored prirodnih nauka, koje su njeno opredeljenje za budući poziv, Mihaela čita dela domaćih pisaca i svetskih klasika. Duhovna literatura takođe je u sferi njenog interesovanja, a ruski pisci posebno. Rad sa ovakvim đakom ispunjava srećom i daje podsticaj da se i sam profesor nadograđuje znanjem i u međusobnoj razmeni učenja dostigne maksimum u pedagoškom radu“, izjavila je profesorka i mentorka Olivera Đorđević.

U toku ove godine Mihaela je osvojila dva prva mesta – na Svetosavskom literarnom konkursu i konkursu povodom oslobođenja Vranja od Turaka. U toku venrednog stanja dobila je specijalnu pohvalu „Dositejeve zadužbine“ za rad na temu „Iduć uči u vekove gleda“.

Mihaeli je ovo deseta nagrada za literarno stvaralaštvo u toku srednjoškolskog obrazovanja.

Festival je po drugi put organizovala Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu, u okviru projekta koji su podržali Ministarstvo kulture i informisanja i Grad Leskovac.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare