Osnovna škola “Milutin Smiljković” obeležila 109 godina postojanja

LESKOVAC

Svečanom akademijom u prostorijama škole OŠ „Milutin Smiljković“ u Vinarcu obeležila je 109 godina postojanja i rada. Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa svojim saradnicima, Velimir Smilevski, gradonačelnik opštine Butel u Severnoj Makedoniji, Borče Veličkovski, predsednik saveta Makedonske nacionalne manjine u Srbiji i direktor Zlatko Tačanovski i profesori OŠ „Sveti Kliment Ohridski“ iz Skoplja sa kojom se ova škola pobratimila, bivši i sadašnji učenici, uposlenici i roditelji.

Dejan Cakić, direktor škole kaže da ovoliki broj godina daje za pravo da se možemo pohvaliti velikom tradicijom i dobrim uspehom naših učenika.

„Obrazovanje je danas najjače oružje kojem možemo promeniti svet. Težimo ka tome da naša škola postane primer 21. veka. To znači da treba da budemo škola koja je dobro opremljena, da imam stručan kadar koji se svakodnevno stručno usavršava, koji ističe svoje kompetencije i svoje znanje prenosi učenicima. To treba i da bude škola koja ima odličnu saradnju prvenstveno sa roditeljima učenika, lokalnom zajednicom i samoupravom i svima koji mogu učiniti neku dobrobit za školu.“

U ime lokalne samouprave Kristina Vasiljković, pomoćnica gradonačelnika Leskovca, ističe da je obrazovanje zlatni ključ slobode i poručila učenicima da rade na sebi, uče i edukuju se, jer lepa stvar u vezi sa učenjem jeste da niko ne može da vam ga oduzme.

„Vi ste budući stubovi našeg grada, stubovi na kojima će se razvijati naše društvo, a naš je zadatak da stvorimo uslove da vaša budućnost bude upravo u našem gradu.“

Na svečanosti je izveden i prigodan kulturno zabavni program, a najbolji učenici su dobili zahvalnice.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare