Osnovna škola „Bubanjski heroji“ obeležila 50 godina rada

NIŠ

Simbolično na Dan pobede nad fašizmom Osnovna škola „Bubanjski heroji“ u Nišu,  obeležila je  pola veka postojanja. Prvih pedeset godina rada ova škola obeležila je na Spomen parku Bubanj, prvo polaganjem venaca streljanim Nišlijama a zatim i svečanom priredbom. Programu sa bine najviše su se obradovali učenici ove škole.                   

„U Spomen parku Bubanj je sada cela škola, svi đaci i nastavnici, učenici iz predškolskoh grupa, penzioneri i svi se zajedno radujemo vom danu“, kazala je Verica Radenković, direktorka OŠ „Bubanjski heroji“.

 Ona je dodala da su uspesi učenika ono što na najbolji način predstavlja OŠ „Bubanjski heroji“.

                    „Poznati smo i po trudu i zalaganju svih zaposlenih u školi da obrazovni proces teče što bolje. Ne samo da obrazujemo decu već i da ih vaspitavamo. To nam je jako značajno i puno pažnje poklanjamo tome“, dodala je Verica Radenković.

                      Pola veka postojanja škola je obeležila i izdavanjem brušure kao i promo filmom koja prati ovaj veliki jubilej.

                       U školi su u toku pripreme za završne ispite kako i za više školskih takmičenja sa kojih se učenici po običaju vraćaju sa nagradama.

                      „Pripreme za polaganje završnog ispita organizujemo na poseban način. Posebno radimo sa učenicima iz svih predmeta koji se polažu na maloj maruti, a organizovali smo pripreme tako da smo krenuli od zadataka opšteg nivoa do zadataka koji su zahtevniji. Želimo na što bolji način da pomognemo učenicima da se dobro pripreme za završni ispit jer znamo da će broj poena koje osvoje u značajnoj meri odlučiti o njihovom nastavku školovanja i izboru škole“, zaključila je Verica Radenković.

                 Školu „Bubanjski heroji“  trenutno pohađa 650 učenika. A za prvih 50 godina kroz školu je prošlo oko 5.000 đaka.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare