Osnovna škola „Branko Radičević“ u Brestovcu veliko gradilište u godini jubileja

LESKOVAC

Ovih dana završeni su radovi na kompletnoj rekonstrukciji krovne konstrukcije na školskoj zgradi u Međi, izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Branko Radičević“ u Brestovcu. Za ove radove lokalna samouprava je izdvojila 590 hiljada dinara.
" Rešen je vitalni problem sa kojim smo suočeni već nekoliko godina. Ovaj objekat je sagrađen 1958. godine i do sada je urađena samo delimična sanacija plafonske konstrukcije 1999. godine, koja je popustila od posledica NATO bombardovanja. Ovom rekonstrukcijom stvoreni su uslovi za kvalitetniji vaspitno-obrazovni rad jer je sprečeno prokišnjavanje, eliminisana je vlaga i otklonjena je opasnost od mogućnosti obrušavanja krova", rekao je direktor škole Marko Ranđelović.
Kaže i da je "zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave Osnovna škola u Brestovcu u poslednjih nekoliko godina maksimalno sagledana".
"Jedan od razloga je i dugogodišnja tradicija ove škole, jedne od najstarijih na ovom području", smatra direktor.
" Krajem prošle godine smo obavili radove na rušenju stare školske zgrade u Kutlešu. Za ove radove je izdvojeno 460 hiljada dinara. Oronuli objekat koji je ugrožavao bezbednost učenika je uklonjen, teren je rasčišćen i školsko dvorište je dobilo sasvim drugačiji izgled. Realizovali smo i značajan projekat, koji je za nas bio kapitalan, završili smo radove na kompletnoj adaptaciji sanitarnih čvorova u školi. Dobili smo prostorije izgrađene po svim važećim normativima. Higijenu u školi smo podigli  na zadovoljavajući nivo, a u radove je uloženo oko 1,1 milion dinara, ističe direktor Ranđelović.
Škola u Brestovcu je rešila i dugogodišnji problem realizacije nastave iz oblasti fizičkog vaspitanja. Nedavno je izgrađen i otvoreni teren za male sportove sa tribinama u koji je uloženo blizu 3 miliona dinara. Teren maksimlano koriste učenici škole i mladi u Brestovcu.
" Zahvalni smo lokalnoj samoupravi na razumevanju. Značajno smo poboljšali infrastrukturu, a za to se odužujemo rezultatima na svim nivoima i stremimo ka preuzimanju liderske pozicije u oblasti obrazovanja na ovom području. Ove godine ćemo obeležiti 130 godina od početka obrazovanja na ovom području. Davne 1889. godine počela je sa radom prva škola koja je bila smeštena u konaku crkve u Kutlešu i od tada teče bogata istorija škole u Brestovcu", ističe direktor Ranđelović.
U godini jubileja vredan kolektiv i učenici škole očekuju realizaciju još nekoliko projekata. 
U planu je postavljanje video nadzora u školi u Brestovcu i završetak radova na izgradnji kotlarnice za centralno grejanje, koji traju već nekoliko godina i pretvoreni su u Sizifov posao.
"Nadležne strukture smo upoznali sa ovim projektom i očekujemo razumevanje i odobrenje sredstava za završetak radova na kapitalnoj investiciji, koja je u Godišnjem planu rada škole zacrtana kao prioritet", kaže Ranđelović.
Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Milovan
Milovan
5 godine pre

Svaka čast školi u Brestovcu, direktoru Ranđeloviću i gradonačelniku dr Cvetanoviću, koji je pokazao veliko razumevanje prema ovoj školi. Brestovac zaslužuje još bolju infrastrukturu.Završetkom kotlarnice i uvođenjem centralnog grejanja rešiće se veliki problem u školi.Autor teksta je mogao da napomene i izgrađenu pijacu u Brestovcu, otvaranje odeljenja biblioteke, formiranje uslužnog centra, adaptaciju Doma kulture i ambulante, postavljanje tri mobilijara i polako prerastanje Brestovca u varošicu i centar severnog dela opštine.Svaka čast Brestovčanima.