Carinski terminal u Preševu čeka raspisivanje javnog poziva

PREŠEVO


Privremeni prestanak rada carinske ispostave Terminal Preševo trajaće samo dok se ne raspiše javni poziv kojim će Uprava carina nastojati da pronađe dugoročno rešenje za potrebe lokalnih privrednika, njihovih zastupnika u carinskom postupku i svih angažovanih državnih službi, a sve u cilju što efikasnijeg razvoja privrede tog regiona, rečeno je JUGpressu u Upravi carina.

Kažu da Robna carinska ispostava u Preševu nije trajno ukinuta, već je privremeno prestala sa obavljanjem poslova robnog carinjenja počev od 25. novembra 2018. godine.

“Razlog privremenog prestanka rada te carinske ispostave je tehničke prirode, pa se sa radom moralo privremeno prestati dok se ne dođe do adekvatnog rešenja za nesmetan nastavak rada.

Privreda juga Srbije neće trpeti štetne posledice, jer se poslovi stavljanja robe u neki od carinski dozvoljenih postupanja pod istim uslovima mogu obavljati bilo u najbližoj carinskoj ispostavi Vranje ili u bilo kojoj drugoj ispostavi koju privredni subjekt odabere.

U toj robnoj ispostavi ukupno je radilo 13 carinskih službenika i svi su raspoređeni u druge organizacione jedinice carinarnice Niš, uzimajući u obzir mesto njihovog prebivališta”, navode iz Uprave carina.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare