Osnovci na zimovanje o trošku grada

VRANJE

U petak, 25. januara, 24 učenika sa teritorije grada Vranja odlazi na besplatno zimovanje na Besnoj Kobili. Za ove namene iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 270.000 dinara.

Na ovoj planinskoj lepotici, koja je 40 kilometara udaljena od Vranja, đaci će ostati do 31. januara.

„Na ovaj način želimo da ukažemo pažnju učenicima i da naglasimo da grad brine o njima i njihovim potrebama. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa Crvenim krstom, obezbeđeni su svi uslovi za bezbedan i siguran boravak dece i nadam se da će se lepo provesti i vratiti sa dragim uspomenama. Grad će i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku i finansira ovakve aktivnosti“, rekao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

„Za decu, uzrasta od 5. do 8. razreda, je obezbeđen pun pansion u Planinarskom domu. Sa njima će biti doktor, profesor fizičke kulture i instruktor skijanja. Iz svake osnovne škole na teritoriji grada ide po dvoje učenika“, kaže gradska većnica Zorica Jović.

Boravak dece organizuje Grad u saradnji sa Crvenim krstom Vranje.

Ovo je samo nastavak dobre prakse, nakon prošlogodišnjeg finansiranja odlaska učenika osnovnih škola na letovanje u Baošićima i srednjoškolaca u kreativno – edukativni kamp u Grčkoj.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare