Osmomartovski koncert sa Jadrankom Jovanović

NIŠ

 

Povodom 8. marta,  Dana žena,  sutra će se u Niškom simfonijskom orkestru održati koncert „Opera gala“ na kome će učestvovati poznata operska pevačica Jadranka Jovanović. Zajedno sa njom učestvovače I  mladi tenor Stefan Đoković I niški Simfonijski orkestar.  Tim povodom u Gradskoj kući organizovan je prijem za beogradske umetnike I članove Simfonijskog orkestra u Nišu.

 “ Niš je za mene veoma značajan grad, imam svoju publiku, imam mnogo ljudi koji me vole, koji mi šišu, iskazuju ljubav svaki put na raznim gostovanjima. Veoma se radujem što sam uspela da se terminski uklopim da to bude 8. Marta, kao jedan poklon svim damama, svim ženama. I ne samo ženama. Svim građanima Niša.

Jadranka Jovanović se zahvalila na srdačnom prijemu gradonačelniku Niša i naglasila da će ovoga puta zajedno sa svojim mladim kolegom premijerno izvesti  dela prilagođena obeležavanju Dana žena

Prvi put u Srbiji biće izvedena arija iz rekonstruisane opere Antonija Vivaldija.

 “ Radi se o operi “Katone in Utika” Antonija Vivaldija koja je rekonstruisana pre dve godine I objavljena prvi put. Menije velika čast da sam uspeo da nabavim note iz Kembridža u Engleskoj odakle sam došao. Studiram u Londonu., I da će baš u Nišu, na ovim prostorima biti prvo izvođenje. Koliko ja znam možda je par puta izvedena do sada u svetu. “, rekao je tenor Stefan Đoković.

Na programu su dela  Rosinija,  Verdija Bizea, Vivaldija. Izvodiće se arije I dueti iz opera Norma, Karmen, Samson i DalIla, Evgenija Onjegin I Pikova dama.

Simfonijskim orkestrom dirigovaće Milena Injac.

“ Velika je pomama za tim koncertom . Program je veoma lep. Imaćemo priliku da čujemo jednu od najlepših arija I uvertira iz najpoznatijih svetskih opera” rekao je direktor Simfonijskog orkestra Svetozar Vezenković.

Gradonačelnik Bulatović je prilikom prijema u gradskoj kući istakao  potrebu grada da u dogledno vreme dobije adekvatnu multifunkcionalnu salu koja će pored ostalih biti namenjena i održavanju koncerata. Sadašnja sala nije potpuna adekvatna za slične manifestacije jer ima 220 mesta.

“ Potrebe grada su takve da je nama potrebna veča koncertna dvorana koja bi mogla da primi bar 2000 posetilaca. Strategijom kulture republike Srbije koja bi trebalo da bude usvojena predviđena je jedna ovakva dvorana” rekla je gradska većnica Jelena Mitrovski.

Očekuje se da će se do kraja godine odrediti lokacija na kojoj će se graditi dvorana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare