Osmaci polagali završni ispit iz maternjeg jezika 

VRANJE

Učenici osmog razreda u celoj Srbiji, u ponedeljak, su polagali test iz maternjeg jezika.  

Sa područja Grada Vranja je 778 đaka koji su polagali završni ispit, a u Pčinjskom okrugu je 1.918 osmaka. 

Iz bezbednosnih razloga je odlučeno je da đaci završni ispit polažu u 522 škole u Srbiji, a ne u 1. 260, koliko je bilo planirano.  

U Vranju su budući srednjoškolci test iz maternjeg jezika polagali u Gimnaziji, Medicinskoj, Ekonomsko–trgovinskoj školi i u prostorijama Osnovne škole „Predrag Devedžić“ u Vranjskoj Banji. 

U utorak je iz matematike, s u sredu kombinovani test.  

Preliminarni rezultati testa biće objavljeni u petak 1. jula. 

Istog dana učenici mogu da podnesu žalbu, elektronskim putem ili u svojoj osnovnoj školi. Konačni rezultati biće objavljeni 5. jula. 

I ove godine listu želja učenici će moći da podnese putem portala Moja srednja škola, uz mogućnost za neograničeni broj izmena i dopuna do 6. jula. Roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama. 

Upis u srednje škole moći će da se obavi potpuno elektronskim putem korišćenjem navedenog portala. Povezivanjem sa sistemom zdravstva prvi put je omogućen i elektronski upis i za sve učenike koji se opredele za profile za koje je potreban zdravstveni pregled, pod uslovom da su ga obavili do trenutka podnošenja elektronske prijave za upis. 

Današnji test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika za učenike koji su polagali u prostorijama vranjske gimnazije je bio veoma lak, čak lakši nego na probnom ispitu, rekli su nakon polaganja. 

Mnogi su ga uradili pre previđenog roka za rešavanje. Neki đaci su nam rekli da još uvek nisu odlučili koju će školu upisati. Čekaju da vide kako će biti na testovima naredna dva dana. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare