Ambasador SAD Kristofer Hil tokom boravka u Nišu posetio  Specijalnu psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici

NIŠ

Stacionar Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Gornjoj Toponici potpuno je obnovljen putem Programa humanitarne pomoći EUCOM-a. Ukupno 400.000 američkih dolara uloženo je u renoviranje  bolnice. Stacionar  je tokom boravka u Nišu posetio i ambasador SAD-a u Nišu Kristofer Hil.

 “Veoma sam ponosan što je Evropska komanda Američke vojske odlučila da ovde uputi pomoć.  Smatram da ova institucija odslikava ono najbolje u srpskom društvu – da ne zapostavi ni jednog svog građanina i da im pruži najbolju moguću negu i smeštaj, i drago mi je da smo u tome pomogli”, rekao je, obilazeći Specijalnu bolnicu, ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

                           Zgrada stacionara je stara sto godina i pre renoviranja bila je u gotovo neupotrebljivom stanju,pa je, čak,  nekoliko godina bila van funkcije.

                             “Ova investicija nama mnogo znači. Svesni smo toga da su psihijatrijski pacijenti često na marginama društva, radi se o veoma osetljivoj populacionoj grupi. Ovakva investicija i popravljanje uslova pod kojima se oni leče znači mnogo za naše pacijente a samim tim i za nas. To je nešto što će nama mnogo pomoći u lečenju bolesti zavisnost”, rekao je direktor Specijalne bolnice dr Milan Stanojković.

                        Kapacitet ovog odeljenja je odeljenja 65 postelja.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Branko
Branko
1 godina pre

Bravo,tako treba i još i vama isto treba,izvolte,hvala lepo.