Osmaci polagali test iz matematike 

VRANJE

Polaganje drugog gana završnog ispita, u utorak, je bio u znaku rešavanja zadataka iz matematike. Za jedne učenike težak test, za druge čak i lakši od maternjeg jezika. Zavisi od afiniteta. 

Ima onih đaka koji su nam rekli da se nisu spremali za polaganje, do onih kojima je bilo potrebno dva dana, odnosno dva meseca. Ipak većina njih nakon polaganja testa nam je rekla da je bilo znatno teže nego na probnom ispitu, ali da su skoro sve zadatke rešili. 

Tako su govorili đaci iz tri osnovne škole sa teritorije grada, koji su završni ispit polagali u prostorijama Gimnazije „Bora Stanković“ u Vranju. 

Iz bezbednosnih razloga i učestalih mogućih dojava o bombi u vranjskoj gimnaziji na terenu su bili pripadnici policije. Na sreću sve je prošlo bez problema. 

Podsećanja radi preliminarni rezultati testa biće objavljeni, u petak, 1. jula.  

Učenici mogu da podnesu žalbu, elektronskim putem ili u svojoj osnovnoj školi. Konačni rezultati biće objavljeni 5. jula.  

Listu želja đaci će moći da podnese putem portala „Moja srednja škola“, uz mogućnost za neograničeni broj izmena i dopuna do 6. jula. 

Uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama roditelji će 13. jula imati na portalu.  

Upis u srednje škole moći će da se obavi potpuno elektronskim putem korišćenjem navedenog portala. 

Povezivanjem sa sistemom zdravstva prvi put je omogućen i elektronski upis i za sve učenike koji se opredele za profile za koje je potreban zdravstveni pregled, pod uslovom da su ga obavili do trenutka podnošenja elektronske prijave za upis. 

U Pčinjskom okrugu je 1. 918 osmaka, a sa područja Grada Vranja 778 đaka. 

Sutra đaci polažu kombinovani test. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare