Oslobađanje boraca od plaćanja komunalnih troškova

NIŠ

 Na osnovu inicijative boračkih udruženja i njihovih predstavnika rata iz devedesetih, utvrđeni su novi limiti za oslobađanje ovih građana od plaćanja komunalnih troškova. Ovaj zajtev borica je usvojen još 2019.godine, a sada su odlukom Gradskog veća samo gorigovani uslovi na osnovu kojih porodice boraca dobijaju olakšice, odnosno  korigovana je visina mesečnih prihoda za ostvarivanje ove povalstice u odgovarajućem procentu.

     Parametri za utvrđivanje limita za oslobađanje boraca od plaćanja komunalnih troškova jesu iznos minimalne zarade i visina prosečne potrošačke korpe .S obzirom na to da je 2018-e godine minimalna zarada iznosila 26.000 dinara, a da u novembru ove godine iznosi 35.000 dinara podignuta je i lestvica za oslobađanje od plaćanja komunalnih troškova članova boračkih udruženja.

    „Sada će i porodice boraca sa višim prumanjima dobiti oslobođenje od komunalnih trokova. Do sada su 45 posto umanjenja za komunalne troškove imale porodice do 26.000 dinara mesecčnih primanja. Sada je ta granica 35.000 dinara.Umanjenje od 30 posto imale su porodice sa od 26  do 37.000 dinara. Sada je ta granica od 45.000 dinara. Ranije su 5 posto umanjenja imale porodice sa primanjima od 37 do 71.000 dinara. Sada je ta granica od 45 do  87.000 dinara“, objasnio je Miljan Ćirković, v.d. načelnika Uprave za društvene delatnosti.

     Na ovaj način Grad izlazi u susret zahtevu boračkih udruženja i njihovih predstavnika iz radova devedesetih i uvodi olakšice za njihove porodice kada se radi o plaćanju računa za komunalne usluge.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare