Osam novoobolelih u Vranju, dva vojnika sa baze Jug iz Leskovca

VRANJE

U Vranju i Pčinjskom okrugu još uvek se registruju novooboleli od korona virusa. I pored toga dr Slađan Stankovića epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Vranju, kaže da je trenutna epidemiološka situacija na ovom području stabilna.

Virus slabi, s obzirom da je u prethodna dva  dana samo tri odsto obolelih od Kovid infekcije među testiranim uzorcima.

Poslednji rezultati su pokazali da su trojica vozača vranjskog preduzeća “Kavim Jedinstvo” pozitivna na korona virus i oni su hospitalizovani.

Dr Stanković kaže da je izvršeno ispitivanje i da su  osobe koje su sa njima bile u kontaktu stavljene u izolaciju.

“Njihove porodice su obrađene epidemiološki, izvršeno je ispitivanje, uzeti su kontakti sa njima i stavljeni su u izolaciju od 14 dana. Pratiće se njihovo zdravstveno stanje, a nakon isteka tog perioda biće testirani”, napominje dr Stanković.

Doktor kaže da je jedan od vozača iz porodice medicinske sestre iz službe Hitne pomoći kod koje je potvrđeno prisustvo korona virusa.  

On ističe da je među 400 uzoraka briseva poslatih na analizu u prethodna dva dana, registrovano 12 novoobolelih u Pčinjskom okrugu.

Od toga osam lica je iz Vranja. Dva obolela su iz Surdulice i isto toliko iz baze Jug. Reč je o vojnicima poreklom iz Leskovca.

U dve Kovid bolnice u Vranju smešten je 41 pacijent i svi su u stabilnom stanju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare