OŠ ,,Vuk Karadžić“ od nemačke nevladine organizacije „Help“ dobila opremu za đačku kuhinju

VRANJE

Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Vranju, danas, je organizacija „Help“ uručila novu opremu za đačku kuhinju vrednosti od skoro milion i 200 hiljada dinara.

Ugovor o donaciji su potpisali Bane Stanojković u ime ove nemačke nevladine organizacije i Marina Stojanović direktorka škole

„Ova donacija mnogo znači školi, jer od otvaranja nove zgrade nije bilo nabavke aparata za đačku kuhinju. U ovom trenutku veoma je značajno za sve nas da se deca hrane u đačkoj kuhinji, zbog poznate epidemiološke situacije“, rekla je direktorka Stojanović koja se u ime zaposlenih i đaka zahvalila Gradu i „Helpu“.

I zamenica gradonačelnika Zorica Jović, koja je prisustovala potpisivanju Ugovora o donaciji,  zahvalila se „Helpu“ na izvrsnoj dugogodišnjoj saradnji.

„Ovo je još jedan u nizu projekata koji realizujemo sa „Helpom“na dobrobit obrazovnih ustanova i lokalne zajednice. Što se tiče donacije za đačku kuhinju, stigla je u pravom trenutku, jer smo razmišljali na koji način da obnovimo dotrajalu opremu“, izjavila je Jović.

„Cilj projekta je sprečavanje migracija i pružanje podrške povratnicima po readmisiji, tražiocima azila i drugim pripadnicima ugroženih grupa stanovništva“, kazao je Bane Stanojković predstavnik „Helpa“

On je dodao da projekat ima direktan uticaj na povećanje socijalne uključenosti ugroženih grupa stanovništva i na poboljšanje uslova života izuzetno ugroženih porodica.

U okviru projekta planirana je pomoć za još dve škole sa teritorije grada Vranja. Reč je o školama „Branislav Nušić“ u Rataju i „Bora Stanković“ u Tibuždu, gde je predviđena zamena stolarije.

Ova značajna donacija se realizuju u okviru projekta „Upravljanje migracijama i podrška povratku tražilaca azila“ koji finanasira Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Nemačke preko tamošnje organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, a na terenu sprovodi nevladina organizacija „Help“.

Realizacija projeta počela je u januaru 2019. i trajaće do 30. novembra ove godine. Celokupan budžet za sve aktivnosti na teritoriji Republike Srbije je skoro dva miliona i 900 hijada evra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare