OŠ “Branko Radičević” iz Brestovca obeležila 120 godina postojanja i rada

LESKOVAC-BRESTOVAC

Osnovna škola „Branko Radičević“ iz Brestovca obeležila je 120 godina postojanja i rada prigodnom svečanošću na kojoj je čestitke uputila Brankica Stamenković, članica Gradskog veća.

„Ponosni smo na činjenicu da je grad Leskovac, od XIX veka do danas, bio i ostao središte prosvetne delatnosti u ovom delu naše zemlje. Ni borba za slobodu, teški uslovi života, nisu sprečili osnivanje i održavanje škola u ovom kraju kroz vekove. Škola “Branko Radičević” u svojoj, 120 godina dugoj tradiciji, to i potvrđuje. Više puta je menjala svoje ime, način i organizaju rada i održala se do današnjeg dana kada se u njoj edukuje više od 500 učenika. Zbog izuzetnog doprinosa u vaspitno – obrazovnom radu tokom 120 godina od osnivanja do danas, škola „Branko Radičević“ biće predlog gradonačelnika Gorana Cvetanovića za Oktobarsku nagradu grada Leskovca.“

Ovu školsku godinu škola je, uz pomoć lokalne samouprave, dočekala sa novim sistemom grejanja, ali i bezbednijim, ograđenim školskim dvorištem u isturnom odeljenju u Lipovici, dok su pre toga izvođeni radovi i školama u Kutlešu i Međi, na čemu je zahvalio direktor Marko Ranđelović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare