Orašje drugi put pobednik na Seoskim sportskim igrama

VLASOTINCE

Ekipa Orašja, drugu godinu zaredom, osvojila je prvo mesto na Seoskim sportskim igrama, koje su danas održane u Batulovcu. Ekipa domaćina je druga, Ladovčani su zauzeli treće mesto, a Gložane četvrto. Takmičari su se nadmetali u 11 disciplina, saopšteno je iz kabineta predsednika opštine Vlasotince.


“Predsednik Mesne zajednice Batulovce Boban Pešić zahvalio je na mogućnosti da ovo selo bude domaćin takmičenja i učesnicima poželeo sreću i uspeh tokom nadmetanja.
Član Opštinskog veća Aleksandar Jović, zadužen za omladinu i sport istakao je da je dobro što se seoske sportske igre po drugi put organizuju na području vlasotinačke opštine.
-Naša je želja da ove igre postanu tradicionalna manifestacija u našoj opštini, a mislim da smo na dobrom putu da tako i bude – rekao je Jović.
Seoske sportske igre Sportski savez Srbije organizovao je prvi put pre četiri godina, a Sportski savez opštine Vlasotince priključilo se projektu prošle godine.
-Drago nam je što Sportski savez Vlasotinca i lokalna samouprava žele da razvijaju sport i što igre polako opet počinju da žive. Bitno je da ima i mladih i starijih takmičara. Ovaj projekat raste iz godinu u godinu, sve je više opština koje učestvuju u igrama – rekla je predstavnik Sportskog saveza Srbije Milena Jovičić.
Prošle godine učestvovale su 24 opštine, a ove ih je 36. Nakon opštinskog, biće organizovan regionalni nivo takmičenja, na kome će opštinu Vlasotince predstavljati pobednička ekipa – Orašje”, navodi se u saopštenju .

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare